Хасковлии почетоха жертвите от Санкт Петербург, Беливанов със съболезнователен адрес

Хасково

Хасковлии почетоха паметта на жертвите от вчерашния взрив в метрото в Санкт Петербург.

Това стана с минута мълчание и поднасяне на цветя на паметната плоча Бреза на мира в чест на 60 г. от Деня на победата. 14 са жертвите на атентата, над 50 са ранените.

Почит

Организатори на поклонението са Славянското дружество в Хасково, Демократичният съюз на жените и Българо-руския клуб.

Хората осъдиха жестока атентата в метрото и изразиха подкрепата си за жителите на Санкт Петербург.

Кметът Добри Беливанов изпрати съболезнователен адрес до губернатора на Санкт Петербург Георги Полтавченко.

В адреса се казва „Приемете моите най-искрени съболезнования към семействата на загиналите от терористичният акт в Санкт Петербург. Заедно с вас скърбят и жителите на Хасково, които са потресени от терористичният акт в един от градовете където Хасково има свои приятели и партньори. Остро осъждам всякакви прояви на тероризъм. Това е едно зло в нашето съвремие, с което сме длъжни да се справим. Трябва да обединим усилията си за да не позволим хората да живеят в страх, а извършителите на подобно насилие трябва да получат най-строго наказание.
Мир на душите на загиналите в метрото на Санкт Петербург и бързо възстановяване на пострадалите!“

Санкт Петербург

В Хасково се състоя заседание на инициативен комитет, който организира младежки поход с лодки в България по повод 140 г. от Руско – Турската война. В заседанието участваха представители на няколко български общини, на чиито територии ще бъде похода. Идеята за похода е на руската страна. Тя бе обсъдена при посещението в Санкт Петербург на председателя на общински съвет Хасково Таня Захариева миналата година.

Преди година на Великден в Хасково бяха младежи от Санкт Петербург, представители на орден “Александър Невски“, които се срещнаха с кмета Добри Беливанов и направиха кратък поход в България, така също гребаха с каяци по някои реки.

Посещението им ги мотивира да направят поход по стъпките на руската армия по време на Руско –Турската война. Планира се младите хора да имат срещи със свои връстници, да правят заедно лагери на открито, да гребат с каяци. Предвижда се руската делегация да присъства на честванията по повод 140 г. от боевете на връх Шипка.

2 коментара

  • Владиката Николай,дали знае какъв голям активист е тоя поп Златко,ама що не включат и ходжата .Ще падне яко крадене и ядене.
    Е и в храма има дяволи в раса,срама нямат псевдо активистите.

  • Златко винаги е бил инерция и комбинатор. Сега с комуната Георги Георгиев редят далавери

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.