Хасково

Спират санирането на блок 32 в „Орфей“ заради липса на разрешително

Санирането по националната програма на блок 32 в хасковския квартал „Орфей“ спира, защото фирмата, която го извършва от Бургас още не е получила разрешителното.

Това обявиха на импровизирана пресконференция пред блока заместник-кметовете Велин Балкански, Евгени Консулов и главният архитект на общината Деляна Панайотова. От общината са направили проверка на блока по сигнали в социалните мрежи.

Саниране

Фирмата е вдигнала скеле на блока и една голяма част от стиропора от външната изолация вече е поставен. Работата е започнала с около седмица преди издаването на разрешителното.

Архитект Панайотова обясни, че сега фирмата ще трябва да премахне поставения стиропор, защото той се води незаконно строителство. Отделно казусът ще бъде изпратен по компетенция до РДНСК, които ще налагат санкции. Работата по обекта може да започне след получаването на разрешителното.

Саниране

Проверка вече са извършили и от инспекцията по труда. Началникът на инспекцията Петър Андреев заяви, че работниците имат трудови договори, но са били без каски, има пропуски в оградата на обекта. Изискана е документацията на фирмата, която трябва да бъде представена до понеделник.

Хората от блока пък се канят да започнат подписка срещу спирането на санирането. Те недоволстват от това, че заради двама съседи, които пускат сигнали, страдат всички.

Саниране

Живеещите там се опасяват, че покривът на блока им и някои от терасите са отворени, а се очакват дъждове. От общината ги успокоиха, че от фирмата трябва да затворят покрива. Представител на фирмата не се появи пред блока.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

19 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
32 блок
32 блок
06.04.2017 13:03 13:03

Има една приказка“ Като не си знаеш устата…“ Хак им е. Моммчетата работеха прекрасно , какво им трябва на комшиите да викат общината пък да пишат по медиите и Фейсбуците.
Амма нека като ги спрат сега да гледат отстрани.

Анонимен
Анонимен
06.04.2017 14:40 14:40
Отговор до  32 блок

И къде спаха досега общинските велики специалисти, защо не котролират кой какво прави илисега ще си измият некадърността с фирмата, пфуууууу аман

к.п.
к.п.
06.04.2017 13:44 13:44

А терасите който окъртиха кой ще оправи????????????

кенанския маймун
кенанския маймун
06.04.2017 13:46 13:46

Като не са си платили където и на когото трябва сега ще ги гърчат-добре дошли в маймунарника, както се казва!

Кенанеца
Кенанеца
06.04.2017 13:51 13:51

Терасите ще трябва да си ги оправи фирмата, тя всичко трябва да си оправи хич да не се мае. Ще си го довършат ама бая глоби ще трябва да платят заради бързането

Петя
Петя
06.04.2017 14:23 14:23

Кои са тези съседи където недоволстват?

Тодор Димитров
Тодор Димитров
06.04.2017 14:33 14:33

Айдее комшийския сакнадл е налице, кой ще яде шамари хахахаха. Важното е, че няко йси мисли че е безгрешен ама общината тоя път много добре са реагирали. И да си развалят направеното пък после да си го направят по правилата, да е ясно че няма да има прошка за тия дето се правят на дяволи и лепят стиропора без контрол. Ей тоя Консулов бе-не съм се лъгал в това момче. Познавам майка му и баща му свестни хора и той се оказа точен! Харесвам така да има ред!

кенанския маймун
кенанския маймун
06.04.2017 14:43 14:43

Тодоре бе ти нещо много го хвалиш тва момче Евгени, да земе те назначи за пиар или нещо отговорно, например да броиш врабчета или да поставяш картонени великденски яйца по центъра. Как така хем фирмата е спечелила да санира блока ама сега не били законни, далавери са това, не са дали на който трябва и затова така скачат, не е ли достатъчно да иде шефа на незаконното строителство че и двама зам кметове и главен архитект и още един началник, смешна история-ако действително го познаваш това момче му кажи че са се изложили ама яко! И между другото обясни на всички нас с какво точно се е занимавал преди да стане заместник кмет, приятелството с влиятелни хора достатъчно ли е за да заемеш толко висока длъжност?

Тодор Димитров
Тодор Димитров
06.04.2017 15:05 15:05

Аз пияр не мога да стана, ама ти маймун със сигурност. Пък Консулов не го познавам лично и не знам с какво се е занимавал, нещо май с проекти, просто казвам, че тоя път ми хареса. Лошо ли е да похвалиш някой който си е свършил работата?!То фирмата като спечели да санира , работата е наполовина-щото аз съм по специалист в строителството и ти казвам. После се носят едни проекти че се одобряват и от община и от пожарна и т.н.Едно дълго съгласуване е и после чак идва това разрешително за строеж,което колегите нямат. За даването…. изобщо не върши работа хората от блока са рИвали по БиТиВи-то.

кенанския шебек
кенанския шебек
06.04.2017 15:47 15:47

Хем познаваш майка му и баща му ама него не – странно не мислиш ли? „Нещо май проекти“ звучи съвсем „конкретно“ и „точно“, особено от специалист по строителство и не е лошо да похвалиш някого, просто е необяснимо защо отива и той и другия зам. кмет след като има експерти по незаконно строителство в общината, какво толко има да обясняват или успокояват хората, сега като заваля дъжда и им се намокри покъщнината дали пострадалите ще се интересуват кой крив и прав? Уж нещо се прави в полза на обикновените хора, ама виждаш ли пострадалите са пак те! А общината си е свършила работата, утре очаквам репортаж със снимки на наградените с медали участници в тази толко полезна акция-ура другари, пардон господа!

123
123
06.04.2017 15:49 15:49

Хайде стига български простотии, нали разрешителното ще излезе до дни, защо да се разваля направеното, да се изчака и после направо да се продължи работата.

Гост
Гост
06.04.2017 16:10 16:10

Като бързаха да правят откриване на съседния блок невидяха ли скелето ами сега къртите направеноро майче рушовет не са им бутнали.Кой ще плаща изкъртеното.От нашия джоб.

истината
истината
06.04.2017 16:10 16:10

И блок 29 го започнаха без разрешително, но накрая го откриваха официално за изборите.

ШВЕЙК
ШВЕЙК
06.04.2017 16:33 16:33
Отговор до  истината

СТИГА БЕ! ХАХАХАХАХАХАХАХА!

Лисо
Лисо
06.04.2017 16:54 16:54
Отговор до  истината

Само да добавя: всички блокове се започват без разрешително. Когато документацията на фирмата е ок, всичко по проекти и т.н. също и се чака само въпросното разрешително, те/ фирмите- ВСИЧКИ/ започват без него и то за да се вмъкнат в срока.

диди
диди
06.04.2017 17:28 17:28

Как по дяволите са дали зелена светлина и одобрение за саниране! Защо бъркат хората,ако в началото при подаване на документите нещо е куцало щяха да ги отхвърлят! ЕЕЕЕЕииии да се смееш ли или да ревеш!

Саниран до диди
Саниран до диди
06.04.2017 17:37 17:37

Нещо не са Ви ясни разрешителните за строеж …тоя документ се издава въз основа на проекта представен от строителя. А одобрението за саниране е друга работа, кандидатства етажната собственост , ако са допустими по програмата одобряват ги, минава енергиен одит, и тогава се обявява търг за строител който казва за колко пари ще направи това което е препоръчал енергийния одит.
И после строителя прави проект който се одобрява в общината съгласува се с разни институции и от собствениците и тогава се иска разрешителното..ей това нямат нашите хора. ама като няма разрешително там не са строителния контрол които да видят какво се прави това е проблема. А скелето може да се сложи и без разрешително-води се подготовка на строителна площадка

Лайза Минели
Лайза Минели
06.04.2017 22:24 22:24

Кой му пука за разрешителното.Виж им строителството.Не изрязват металните тераси а градят от вътре с Ютонг а от вън ляпят стиропора върху метала.Пък изолацията първокурсник от строително училище ще я нареди по хубаво от тези.Работят през поне двама подизпълнители които ползват месни безработни и неразбиращи цигани.Тези са за затвор а не да санират.

Всичко
Всичко
08.04.2017 7:30 7:30

Всичко трябва да е по закон. Само да не си търсят причини.

Back to top button