Изискват снимки на затвора по делото срещу Георги Иванов

Хасково

С разпит на свидетел и вещо лице продължи днес делото срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов за събарянето на затвора.

Съдът разпита Донка Панева, работеща в общинска собственост в кметството. Служителката е съставила актовете за частна общинска собственост. Тя обясни, че в скицата на кадастъра не е било записано, че сградата е затвор и културен паметник.

Haskovo.info припомня, че делото бе образувано по внесения на 16 юни от Пловдивската окръжна прокуратура обвинителен акт, с който е повдигнато обвинение на Иванов, че в качеството на длъжностно лице противозаконно е дал разрешение за разрушаването на културна ценност.

Цитира се заповед от 14 май 2015 г., с която Иванов е наредил да бъде премахната сградата на бившия хасковски затвор на ул. „Дунав“, построена през 1892 г., обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност категория „национално значение“, включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг, на стойност 89 000 лв., като е последвало разрушаването на културната ценност.

Част от изисканите от съда документи от различни институции за днешното заседание не бяха получени. Те ще бъдат поискани повторно.

Защитата пък оспори част от приетата днес техническа експертиза. Диск със снимки на затвора, какъвто е представен от областна администрация, трябва да се изиска и от общината. По снимковия материал трябва да се види точно състоянието на затвора преди неговото разрушаване.

Следващото съдебно заседание ще е на 18 май.

3 коментара

  • Иванов да събори и общината, че там е пълно с балони под налягане и тъпанари, белким се отървем от тия некадърници

  • Ще му дойде времето за наказания на великия везир Иванов. Какви бяха тези неписани закони в неговото управление. Каквото каже той и той е най-големия човек, а всички други мълчат. Знам, че и на кокошкаря му е дошло времето. И най-вече знам, че ще има справедливпст.

  • От всички коментари без значение за какво ставаше въпрос преди изборите ,ставаше ясно че никой не харесваше Герб и неговите служители в общ. администрация ……и какво стана пак ги избрахме същите ,сега недейте рева какво искате повече ближете си раните и мълчете преди не харесвахме Г. Иванов ,сега не харесваме сегашния еее…………

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.