Хасково

Изследват в Хасковско за използването на технологиите в домакинствата

В началото на април Националният статистически институт започва анкетно проучване „Използване на информационно-комуникационните технологии в домакинствата и от лицата“.

Изследването се провежда във всички държави-членки на Европейския съюз.

В периода 3 април – 31 май, избраните домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори от Териториално статистическо бюро – Юг, отдел „Статистически изследвания – Хасково“ за провеждане на индивидуални интервюта и попълване на двеанкетни карта – Карта за домакинството и анкетна карта за лицата, съдържаща 31 въпроса в 6 модула.

Домакинствата са включени в извадката на принципа на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Обект на наблюдение е домакинствотои всички негови членове на възраст между 16 и 74 г.

Населените места, в които ще се проведе изследването са: Хасково, Димитровград, Свиленград, Харманли, Любимец, Тополовград и Симеоновград и селата Скобелево, Троян, Спахиево, Върбово, Орлов дол и Конуш.

Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, са задължени, съгласно Закона за статистиката, да пазят в пълна тайна получената от тях информация, която представлява служебна тайна и може да се използва само за статистически цели. Те ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро – Юг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button