Хасково

11 модерни патрулки получиха от хасковската полиция

Ключовете за 11 нови полицейски автомобила получиха днес от Областната дирекция на полицията в Хасково. Те бяха връчени от министър Пламен Узунов в София.

Както Haskovo.info писа, модерните патрулки, които купиха от МВР са оборудвани с радиостанции, система за постоянно видеозаснемане на пътния контрол, която проследява дейността на полицейските наряди, работна станция за отдалечен достъп и таблет.

Освен това в колите има и мобилни печатни устройства. Чрез тях полицейските служители ще могат да издават документи на място за установените от тях нарушения, както и да разпечатват невръчени електронни фишове и наказателни постановления.

Автомобилите са оборудване с всички необходими средства за обезопасяване на катастрофи – светлоотразителни конуси, светлинен източник, подаващ мигаща жълта светлина, полицейска лента, ярко оцветена или с успоредни бели и червени ивици, бариера (тип хармоника).

Патрулките са снабдени с допълнителен акумулатор за захранване на техническите средства. Разходът на гориво е нисък – 4,7 литра на 100 км при градски условия и 3,6 литра на100 км при извънградски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button