Спорт

Ривов грабна бронза на най-стария турнир по карате в Европа

Васил Ривов от хасковския клуб по карате „Вадо-рю“ записа силно участие на 46-тото издание на най-стария турнир по карате в Европа в Чачак, Сърбия.

Това бе поредната проява от календара на Европейската карате федерация. На състезанието участваха над 800 каратеки от 17 държави, сред които и световни сили в този спорт като Франция, Турция, Русия, Хърватска, Сърбия и други.

Карате

България бе представена от 11 състезатели, сред които бе и Ривов. По регламента на турнира родените преди 1999 г. се състезаваха във възрастта мъже и жени. Това даде възможност Васил да направи своето първо участие при мъжете. В дисциплината кумите в категория до 67 кг. след силна игра Васко стигана до борбата за бронза, където отстъпи и се класира на 5-то място.

Карате

Два часа по-късно Васко се изправи отново на татамито в дисциплината кумите категория до 67 кг при мъже до 21 години. Далеч по-уверен и събрал самочувствие от предишната категория, след много силна игра в четири битки Васко заслужено грабна бронза.

Така при дебюта се при мъжете Васил Ривов спечели своя първи медал в тази възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button