Хасково

8 фирми искат да оборудват четирите хасковски забавачки

8 фирми са подали оферти за доставка на оборудване на 4 детски градини, всяка от които с по две сгради в Хасково по обявена обществена поръчка, съобщават от пресслужбата на кметството.

Днес комисия започна проверка на подадените документи. Седем от фирмите кандидатстват и по четирите от обявените обособени позиции, една е подала само за една позиция.

Предстои проверка на внесените за търга документи, следва техническа оценка и отваряне на ценовите оферти на участниците в търга.

Припомням че община Хасково обяви обществена поръчка за доставка на оборудване по 4 обособени позиции: ДГ №15 „Слънце“, ДГ №19 „Щурче“, ДГ №11 „Елхица“, ДГ №20 „Весели очички“.

Видът и броят на мебелите е по заявка от директорите на детските градини. Закупуването на мебелите е със собствени средства на общината. Сега децата ползват легла и шкафчета от 1965 г. Най-новите, които ще бъдат сменени са от 1982 г. Мебелите във всички детски градини са от откриването им. Досега са правени малки частични подмени на оборудването с помощта на родителските настоятелства.

Мебелите са за детските градини, където сега текат основни ремонти по оперативната програма „Региони в растеж“.

Мебелите ще са нови, безопасни, функционални, ергономични и произведени от качествени материали в съответствие с приложимите за съответния вид мебели технически норми и европейски стандарти. Всички изделия трябва да имат гаранционен срок не по-малък от 24 месеца.

Максимален срок за изпълнение на договора е 10 месеца. Максималната стойност на поръчката не може да надвишава 259 528 лв. без ДДС.

Подмяната на обзавеждането на детските градини и ясли е част от програмата общината за обновяването на базата на детски градини ясли и училища. Това са първите детски заведения, където вече започнаха ремонтите и обновяването на оборудването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button