Спряха водоподаването от част от кладенците в Хасково заради уран

Хасково

Водата от част от тръбните кладенците, захранващи Хасково, е с повишени показатели „Уран“ и „Алфа активност“. За това са алармирали от Басейнова дирекция преди седмица, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Регионалната здравна инспекция е наредила да се вземат извънредни проби от водата и те са изследвани в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита. Според предварителните резултати в четири от деветте съоръжения продължава да се отчита несъответствие по химичен показател уран.

Със заповеди на директора на РЗИ – Хасково от 7 и 11 април е наредено водоснабдяването от тези кладенци да бъде спряно. От ВиК – Хасково днес са уверили, че това вече е направено и рискове за здравето на хората не съществуват.

Утре на пресконференция в Министерството на здравеопазването се очаква да представят на детайлна информация по случая, взетите мерки и постигнатите резултати.

10 коментара

  • ДОСЕГА НЕ УСПЯХТЕ ДА НИ ИЗТРЕПЕТЕ СЪС ИНФЛАЦИЯ, БЕЗРАБОТИЦА, ТЪПИ ШЕФОВЕ, ГЛАД, СТУД, ИДИОТИЗМИ НА ВСЯКАКВО НИВО, НО УРАНА ЩЕ НИ ВИДИ СМЕТКАТА НА ВСИЧКИ, ПРЕД РАДИАЦИАЦИЯТА ВСИЧКИ СА РАВНИ, КАЗВА МАРИЯ КЮРИ!

  • важното е персонала на ВИК хасково ВЗЕМАТ заплати по 1000 лева .

  • Под нашият град има уранови находища,а водата идва от земята.Вие си направете извода.Незнам чак сега ли се сетиха за това.Та това се знае от Бай Тошово време.Но никой не мисли за народа.Господ да ни пази!

  • ДКВР да не спи ами да калкулира и урана в цената на водата. Безплатен уран няма. Току виж всички си направили мини атомни централи в мазетата .

  • ТОКУ ЩО ХАСКОВО СЕ ПРЕВЪРНА В ГРАДА НА МЕЧТИТЕ-ВСИЧКИ МЕЧТАЯТ ДА СЕ МАХНАТ ОТ НЕГО!

  • Имаше навремето една крадлива секретарка във ВИК , Пенка Белчева . Вземете си я обратно и ще ви оправи всичките бакий , даже и сладки ще ви сервира домашно приготвени.

  • Ма ИВанке Панайотова – откъде го измисли това за 1000 то лв. Ти ако взимаш 1000 лв, други и 500 не взимат. Ако началника на ВиК взема от 3000-до 5000 хиляди, това е дрего нещо. Ама недей да лъжеш така просташки. Като си е уредил родата от смотани четоводителки и тем подобни те си ги делкат парите. А другите да духат супата! Те другите само за бърсане стават защото инак шефа и родата отговорности никави не поемат.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.