И абитуриенти се опариха от интернет търговията, съветват ги да се жалят

Хасково

Абитуриенти от хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ признаха, че си поръчват стоки през интернет и дори вече са се опарили при електронната търговия.

Това стана по време на обучение, водено от експерти от Европейския потребителски център в София, организирано от информационния център „Европа директно – Хасково“.

Обучение

При един от случаите зрелостничка си поръчала дрехи, които пристигнали с повече от месец закъснение и в крайна сметка тоалетите не били това, което момичето очаквала. Тя обаче не знаела, че като потребител може да си търси правата и как точно да го направи.

Обучение

Игнат Арсенов от потребителския център обясни, че най-често жалбите са от китайските сайтове. Той препоръча на младежите първо да проучват фирмите, от които си поръчват стоки, за да не бъдат измамени.

1/3 от жалбите в центъра са във връзка с въздушния транспорт, толкова са и в сферата на пазаруването в интернет. Арсенов посъветва младежите да не се подлъгват по стоки, които са много по-евтини от обичайното.

Обучение

От центъра обясниха, че в Европа има черни списъци на фирми, които не са лоялни към своите клиенти. Направени са и бели списъци на фирми с качествено обслужвани. При търговия в интернет може да се провери дали съответната фирма не е в някой от тези списъци.

loading...

Един коментар по “И абитуриенти се опариха от интернет търговията, съветват ги да се жалят

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.