Хасково

И абитуриенти се опариха от интернет търговията, съветват ги да се жалят

Абитуриенти от хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ признаха, че си поръчват стоки през интернет и дори вече са се опарили при електронната търговия.

Това стана по време на обучение, водено от експерти от Европейския потребителски център в София, организирано от информационния център „Европа директно – Хасково“.

Обучение

При един от случаите зрелостничка си поръчала дрехи, които пристигнали с повече от месец закъснение и в крайна сметка тоалетите не били това, което момичето очаквала. Тя обаче не знаела, че като потребител може да си търси правата и как точно да го направи.

Обучение

Игнат Арсенов от потребителския център обясни, че най-често жалбите са от китайските сайтове. Той препоръча на младежите първо да проучват фирмите, от които си поръчват стоки, за да не бъдат измамени.

1/3 от жалбите в центъра са във връзка с въздушния транспорт, толкова са и в сферата на пазаруването в интернет. Арсенов посъветва младежите да не се подлъгват по стоки, които са много по-евтини от обичайното.

Обучение

От центъра обясниха, че в Европа има черни списъци на фирми, които не са лоялни към своите клиенти. Направени са и бели списъци на фирми с качествено обслужвани. При търговия в интернет може да се провери дали съответната фирма не е в някой от тези списъци.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button