Регион

Колона от чакащи на границата, спират камионите по магистралите

Колона от чакащи камиони остава на ГКПП „Капитан Андреево“. Снощи опашката на изход бе 8 км, а сутринта е наполовината, съобщават от Гранична полиция.

Интензивен трафик има и по българо-гръцката граница. С края на работната седмица и настъпващите почивни дни се очаква движението да се увеличи.

На 13 април, последният работен ден преди четирите почивни дни за Великден, между 16 и 20 ч., се ограничава движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е да се повиши безопасността на движение и пропускателната способност на пътната инфраструктура и да се осигури спокойно пътуване за водачите на леки автомобили.

В Хасковска облат ограничението е за автомагистрала „Марица“ и Е-80.

Движението на камионите по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 17 април, от 14 до 20 ч.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Необходимо е шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост, като спазват стриктно въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button