Хасково

Съдът отмени глоба за Гинка Райчева заради висулки

Хасковският районен съд отмени глоба от 200 лв., наложена от община Хасково на директора на ОУ „Св. Климент Охридски“ Гинка Райчева.

Глобата е наложена след извършена проверка на 31 януари от КОРЗ при община Хасково. Установило се, че по стрехите на училището откъм улицата и по стрехата на физкултурния салон имало непочистени ледени висулки. Част от тротоара покрай училището била заградена с предупредителна лента. Нямало поставена предупредителна табела.

Така от КОРЗ съставили на Райчева акт, последван от наказателно постановление.

Според разпоредбите директорът е длъжен да организира почистването на ледените висулки. Но според съда директорът на училище не е длъжен лично да почиства ледените висулки.

Отделно, съдът намира, че е била създадена организация за почистването, като пожарната е трябвало да дойде след края на учебните часове. Преди това една част от висулките били премахнати от персонала на училището.

Ето защо съдът счита, че по делото не се доказа извършването на административно нарушение и не следва да се носи и административно-наказателна отговорност. Наказателното постановление е незаконосъобразно и трябва да бъде отменено.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд-Хасково, в 14-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сийчето от Аскууу
Сийчето от Аскууу
14.04.2017 8:57 8:57

Ха-хааа,ясно защо бай Добри се заяжда точно с Г. Райчева,като че ли пьк неговите протежета си бяха изчистили висулките. Разбира се не му мина номера.

Back to top button