Хасково

След протест на прокуратурата: свалят с пъти глоби в Хасково

Намаляване на глобите за нарушителите при отглеждане на животни в Хасково предвижда изменение на съответната общинската наредба, внесено от кмета Добри Беливанов за априлската сесия на местния парламент.

Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на община Хасково е приета с решение на общинския съвет от 22 юли миналата година.

В общинския съвет е депозиран протест на Хасковската окръжна прокуратура против разпоредбата на чл. 18, където е фиксиран размерът на глобите. Мотивите за това са, че посочената разпоредба е в противоречие със Закона за пчеларството.

По сегашния текст глобите за нарушителите, сред които хранене на бездомни животни или пък свободна паша на коне, са от 100 до 1000 лв. за физически лица и от 200 до 2000 лв. за юридически. При повторно нарушение се налага глоба в размер от 200 до 2000 лв. за физически лица и имуществена санкция от 400 до 4000 лв. за юридически.

Сега се предлага глоба в размер от 50 до 100 лв. за физически лица и имуществена санкция от 200 до 300 лв. за юридически лица и ЕТ. При повторно нарушение се налага глоба в размер от 100 до 200 лв. за физически лица и имуществена санкция от 500 до 700 лв. за юридически лица и ЕТ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button