Хасково

220 пенсионери в Хасковско с ваучери от кампанията на омбудсмана

В навечерието на Възкресение Христово над 220 пенсионери от Хасковска област получават ваучери за храна на стойност по 20 лв.

Инициатор на националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ за втора поредна година е омбудсманът Мая Манолова. Кампанията е насочена към хората от третата възраст, които не получават правителствена надбавка от 40 лв., тъй като пенсията им надхвърля с малко минимума от 314 лв. Общият им брой за страната е 16 000.

Талоните се намират в централните пощенски клонове на всяка община. Магазини, в които може да се пазарува с ваучерите, са определени и в села.

Вторият транш на разпределяне на събраните средства от кампанията ще бъде за Гергьовден, тогава поименните списъци ще бъдат актуализирани и допълнени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕСО
ЕСО
15.04.2017 10:08 10:08

ЕСО им е основния спонсор, защо не пишете , че задължават служителите да правят дарения, не един и два пъти.

Ева
Ева
17.04.2017 19:09 19:09

ЕСО Прави сте да се възмущавате! Пенсионерите не са просяци! Управляващите се подиграват с тях.Вместо да преизчислят пенсиите и всеки да получи справедлива пенсия те вършат тъпотия след тъпотия!

Back to top button