Стартира подписка заради урана, завеждат дело за компенсации

Хасково

Подписка стартира в Хасково заради кризата с урана в питейната вода. Тя се организира от Инициативен комитет за защита на жителите на Хасково, а сред неговите петима членове е Адриана Ковачева.

В първия ден на подписката тя вече е подкрепена от 200 хасковлии. Няколко човека обикалят града и събират подписи. Акцията ще продължи по активно след Великден.

Ковачева съобщи за Haskovo.info, че в подписката се настоява за пълен скрининг на здравословното състояние на жителите на Хасково, както и за установяване на виновника, допуснал завишените стойности на уран да бъдат оповестени със закъснение от половин година.

Подписката ще бъде внесена до омбудсмана Мая Манолова. От Инициативния комитет ще търсят юристи, с които да се консултират за завеждането на дело за компенсации за хасковлии заради замърсената с уран вода, допълни Ковачева.

Снимка: Георги Даскалов

36 коментара

 • Няма да подкрепя подписка,която се инициира от гьзолизци на Беливанов. Подкрепям инициативи единствено на хора,доказали се като твьрда опозиция. Точка.

  • Беливанов на съд че се скри като мишка и не каза нищо, тъп…..ар!!!!!!! И Ст. Дечев и той и другите тъпаци от ВиК и РЗИ идиото мръсни

   • Е ПИИТЕ ЛИ СИ УРАНОВА ВОДА ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ПО-КЪСНО ОТ ТИЯ ДЕТО СЕ ДОКАЗАХА ,ЧЕ СА НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ИЗМЕКЯРИ И ГЪЗОЛИЗЦИ …ЖАЛКИ МНОГО ЖАЛКИ

 • Няма никакво значение кой я инициира, важно е че има скрининг на здравословното състояние на хората, не може подобно бещо да остане покрито,това си е ТОТАЛНА ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА, която рефлектира върху хората.

 • Ама тя „реалната дясна опозиция“се оказва, че е Стефан Софиянски – усмихнатия милионер, „честния“ Христо Бисеов, издънките на Иван Костов… Всяка подписка, ако е в името на хората, е добра, стига да не е инициирана от комунисти-социалисти, които са виновни за всичките ни мъки днес. Крадливи и лъжливи, но държат системата непобутната, с помощта на съдебната система. Продажници като кмета – феодал, дето се нагушка с парици и сега ще се пише опозиционер и той. Като му изпият акъла на човека, той върши самоубийствени глупости. Само че си губим децата. Бягат, бягат, бягат…Защото не се променяме и не пращаме там, където им е мястото, виновниците. Нахалство и лъжи дори по време на Великден. Отвратително.

  • Ами пращай ги ,ма путко гербаджийска,кой ти пречи,нали управлявате 8 години дьржавата и вече 2 години общината ?

   • а бе мишок това нещо е от много отдавна бе глупак още от стария режим. пак вие сте виновните .

 • Всеки ден се разочаровам повече от манталитета на хасковлии. Как все политиката намесвате? Има институции виновни за това. Тези институции за образованите хора са далеч по ясни. Малкото образовани знаят, че Община Хасково не носи отговорност за ВОДАТА НА ГРАДА! ВИК е самостоятелна институция с собствен бюджет! Ама кой да ти се сети. Подписката е добра идея! Всеки трябва да я подпише. Не знам коя е тази жена, но ще се опитам да в намеря за да може цялото ми семейство да се включи в тази инициатива. Тук става дума за гражданска позиция.

 • Ауууу,Фрасис,много си неграмотен,а пьк претендираш за образованост,че и другите обиждаш.Как да няма отношение общината кьм водата на града? ВиК е дружество с 50% участие на общината. Има и ВиК асоциация с водещото участие на общината. Иначе си се подписвай ако искаш и в 10000 подписки,ще им накривиш шапките. Не знам,ама тва гербаджиите толкова ли сте прости или другите смятате за такива? Май партията ви е такава, всичките сте фатмаци и милиционери,за това и управлението ви е такова.

  • а бе мишок имали значение кои са на власт това ли е по важно , та този проблем е може би от преди герб да се появи какво ми мрънкотиш..при кого точиха урана между болярово и баните знаеш ли ? ако незнаеш при татово време …беше и да знаеш това нее пясък да го изринещ

 • Браво на г-жа Ковачева, трябва всички граждани да се вдигнат на протест за екологичната катастрофа, всички служители от тези институции да бъдат отстранени от длъжност и заведени под отговорност,да има скрининг и обещетение за местното население.Това не е политически проблем,а екологична катастрофа.Последствията от това идват след време.Сега всички граждани на града трябва да бъдем обединени в името на здравето си.

 • Подписките инициативите бръщолевенията са ЛЕСНА работа въпроса е от тук нататък какво ще правим Урана във водата не можем да премахнем с МАГИЧЕСК пръчка това е факт а хората трябва да се мият да готвят да пият Как ще се реши въпроса –– ще има ли водоноски колко и къде и кой ще им плаща и на какви цени Ето това е АКТУАЛНО и то стои пред ВЛАСТТА Как ще се реши въпроса да мисли кмета и областния и сега ще проличи колко им е акъла и кадърноста иначе всеки може да дрънка и да РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ

 • Браво на госпожа Ковачева. Цялото ни семейство те подкрепя.
  Съд за виновните.

 • 3 лв кубик вода с уран хасковлии ще спим ли още не сме софия д средна заплата от 700 лв а едва от 320 лв

 • Къде бяха Делян Уранов и Добри Манганов да информират своевременно гражданите???Пардон,правеха избори!!!

 • Всичките виновни за този инцидент…баш на великден.да бъдат вкарани в затвора…разболяха сумати народ.заради това че,немогат да си вършат работата достойно….ХАЙДЕ ХАСКОВОЛИИ…СЕГА Е МОМЕНТА ДА ГИ ТИКНЕМ ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ ВЪТРЕ .ДА СИ ПОЧИНАТ МАЛКО .УМОРЕНИ СА ОТ КРАДЕНЕ….сега е момента…

 • Община Хасково НЯМА ДЯЛ във ВиК тукашнато си е 100% държавно. На бай Георги Иванов това му веше проблем, че не може да назначи който той си иска за шеф.
  Но това сега няма значение защото урановата вода са я крили в басейнова дирекция… я Пловдив я София….тукашните никой нищо не е знаел -ни стар ни нов областне, нито вик нито община нито рзи..те дори не им казали новите резултати от новите проби… нека да се види кой къде е скрил папката и кой сега крие резултата. И Защо чак на 18-ти ще изследват всички кладенци бе -що почиват тия лаборатории? Цял град на нокти има или няма уран във водата те почиват БЕЗОБРАЗИЕ. Да си тръгва вече това правителство .Аман от тях

  • Много си прост,товариш,личи си,че си от ГЕРП-половината 50% е общинско ВИК в Хасково,а за проблема са знаели от 27 април миналата година и са мьлчали като путки. Пожелавам на всички гербаджии,дано вие се разболеете и семействата ви.

 • към „един от Аскууу“ : Да ти се връща двойно великденското пожелание! Толкова си прост,че чак вдлъбнат. Няма значение политическата партия на която симпатизира всеки един от Хасково, всички са пили от тая вода и са еднакво потърпевши.

  • А не,гробарите не сте пили,вас тайно са ви предупредили по партийните сбирки. И на никоя партия не симпатизирам,лайно такова,всички сте престьпници. Дано пукнете в страшни мьки.

 • Аман от гламави политикани. Проблемът е от великите времена на социализма и е ясно кой е виновен. Не си чешете езиците по хора, които нямат нищо общо с проблема. Някой си правиш политика в момента. Това е измислена фантасмагория. Ако има нещо, то е от много отдавна и си е свършило грозната работа. Аз обаче не вярвам. Това са пушилки за трупане на рейтинг от областния Минко. Ще видите, че резултатът няма да е притеснителен. Само тормозят хората за Великден. Те съвест нямат по начало. Оперирани са от нея.

 • Хора нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.Цялата държава се изкарва и започва да успокоява хората,че нищо няма ,няма опасност за здравето и т.н.Все едно слушам пропагандата по “Тошово”време.Всички,които са крили,ако е и дори с години на съд.Ето сега 25-30г. след Чернобил започнахме да измираме от рак ,защото започна ,по-точно се довършва разграждането на на погъллнатите радиоактивни съставки.Изморихме се на лъжи десетки години.Всеки,който се покаже на сцената и започва да ни залива с обещания,и ние като овце след него.Уморихме се и тия горе го виждат и се ебават с нас.Никой не излезе и направи опит да протестира за това престъпление.В момента сме като болни стари овце и едва кретаме в стадото,пък докъдето стигнем.ХАК ДА НИ Е.

 • Някой е наредил да не се дава гласнос на резултатите за да не загуби изборите вХасково. Този е за затвор. Ха сетете се кой е.

 • Айде почна се! Предлагам виновните да ги линчуваме на площад ”Свобода”. Нека се включат и манафите пред Аида.

 • Някой да ми каже в училищата и детските градини с каква вода ще готвят за децата ни с каква вода ще се прави хлябът с каква вода ще се правят закуските в града

 • Каква подписка, какви чудеса бе хора. Вие дето всеки ден пушите между една и три кутии цигари например мисбите ли, как вредите на здравето си и за рисковете от рака и другите заболявания – не мислите, ама сега водата ви виновна. Вие дето се тъпчете със всякакви вредни храни, поглъщате сумати Е-та и химия, мислите ли за здравето си – не мислите, ама сега водата ви виновна. Вие, дето не излизате никъде сред природата, не спортувате и не извършвате физически дейности , а само пиете кафета и седите на телефоните или пред компятрите си – здравословно ли е според вас – не мислите, ама сега водата ви виновна. Вие, дето само гледате как да прекарате другия за печалба или далавера, добри хорали сте, доволни ли сте от себе си – не мислите, ама сега водата ви виновна.

  • Напълно ви подкрепям в коментара! Но ходи да обясняваш на закоравял мозък ,какво е добре и какво не е добре. Просто няма смисъл, а и ефекта ще е нулев.

 • А подписка и съд срещу тая бясна бостандийка Милена кога ще има! Тая мухла дето ограбва целия град защо още я толерират. Та да не би по-малко незаконни работи да прави! Нагласени търгове за едни и същи паркинги, толкова години. Нагласени конкурси за директор на училище – как се „печели“ с една точка отгоре пред останалите! Ами като препише и после се нагласи резултата, разбира се. Тръгнала тая простачка да се прави на много честна, принципна и добродетелна. От тази по-долна и мръсна интригантка няма. А от устата й какви приказки излизат като я хване бясът – бедна ви фантазията! Тая е тотално скарана с културата, нормалния говор, уши освен за собствените си приказки няма, и очи и мисъл освен за собственото си величие няма! Ходи си ма селянко проста, че излагацията ти е пълна!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.