Хасково

Водоноски се изчерпиха на Великден, допълниха тази на Градската градина

Хасковлии започнаха по-активно да ползват водоноските, разпределени вече на девет места в областния град.

На Великден водоноската до Градската градина, която бе поставена на Разпети петък, на Великден свърши. Тази сутрин водоноската е била долята от цистерна отново с вода от Кърджали, съобщи за Haskovo.info шофьорът от ВиК, който е дежурен до съда с вода.

Водоноските не стоят денонощно по районите си. Тази до Градската градина идва в 8 часа сутринта и остава до около 18 часа.

Водоноска

Вчера в Хасково бяха разпределени още три водоноски – на Веспрема за кв. „Орфей“, в кв. „Болярово“ и на Кенана пред едноименния ресторант, съобщават от ВиК.

Haskovo.info припомня, че във вторник се очаква да бъдат изследвани всички водоизточници на Хасково за уран и ако резултатите са добри се очаква да отпадне препоръката водата да не се ползва за питейни нужди.

8 коментара

  1. Оставка на всички виновни за мълчанието и скриването на истината, изтровили цял град. Начело с кмета Беливанов.

  2. Както криха за Чернобил така скриха и сега .Тогава бяха виновни комунистите, сега няма виновни защото начело на държавата стоеше и ще стои Б.Б\божието благоденствие\ и неговите хора областен управител, дядото кмет и ентусиазираните активисти. Няма информация, в кои квартали ,местности се намират заразените кладенци и кои водоизточници извън мрежата на ВИК могат да се ползват на територията на Хасково. САМО със 7 водонозки нищо не става.

  3. Хора, в краен случай можете да използвате филтрираща кана Аквафор или техни филтри, ако имате друга марка! Технологията им аквален за премахването на тежки метали безпроблемно ще се справи с количествата уран във водата. Съветвам кана, към която подхожда филтър Аквафор В100-6, който хем ще премахне варовика, хем по-ефективно ще се справи с урана!

  4. Не се заблуждавайте, алфа активност на елементарните частици не може да се улови с филтър. Да не плащаме вода съм съгласен, нека това бъде нашия граждански протест. Картинката в момента е много сложна: Обезманганителната станция в Ябълково не работи поне от 5 години. Водопроводните тръби в града са обвити с гел от манган просмукан с уранови частици , които са в разпад т.е. алфа излъчване. Колко години ще отнеме докато урана се превърне в олово само господ може да коже. Нищо добро не ни чака: при къпане опасност от кожни заболявания, при прием с храна и вода остеопороза в ранна възраст и инвалидност. И няма виновен ? Отговора е много ясен : Задаваме си един единствен въпрос : Кой събира парите за водата ? Кой е търговеца по смисъла на търговския закон ? Сами си отговорете !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button