Хасково

Общината ремонтира с 631 бона ОДЗ 3 на „Добруджа“

Националният доверителен екофонд одобри проект на община Хасково за ремонт на детска градина, съобщават от пресслужбата на кметството.

Общината изготви и кандидатства пред екофонда за финансиране на проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в ОДЗ 3 „Зорница“ – сграда на ЦДГ 2 на ул. „Добруджа“ 59.

Управителният съвет на НДЕФ на свое заседание е одобрил за финансиране проектното предложение. Стойността на проекта е 631 628 лв., от които 536 883 лв. безвъзмездна финансова помощ по Инвестиционна програма за климата и собствено финансиране в размер на 94 744 лв.

Предвидените мерки за енергийна ефективност са подмяна на дограма, външно топлинно изолиране на стени, топлинно изолиране на покрив, топлинно изолиране на под, както и реконструкция на котелна централа и отоплителна инсталация, монтиране на слънчеви колектори които ще се използват за затопляне на битовата вода.

Haskovo.info припомня, че преди време родители алармираха, че терасата на градината е напукана и се нуждае от ремонт.

Изискванията на програмата за подписване на договор за финансиране е да бъдат избрани изпълнители по реда на Закона за обществените поръчки, съгласно правилата и изискванията на НДЕФ към тръжните процедури .

Община Хасково е предприела мерки за изготвяне на документацията по предстоящото обявяване на обществена поръчки и одобрение на инвестиционния проект от Националния доверителен екофонд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Милчева
Милчева
06.07.2016 14:45 14:45

А бившата санаториална градина на Червена стена,сега ОДЗ 17,кога ще и бъде и направен ремонт,тази градина е на 60 год.,а още не е видяла цялостен ремонт,дограмата е само частична,площадката за игра на децата-люлки,катерушки и пързалки са от социалистическо време ….

Back to top button