Любопитно

Председателят на Европейския парламент патрон на голямото хоро с хасковско участие

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни официално стана патрон на Българското хоро, което ще се вие за пети пореден път на централния площад в Брюксел.

Организатор на събитието е българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. Това стана ясно от официално писмо на Таяни до евродепутата, в което той пожелава успех на инициативата. Майдел продължава традицията, започната от Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия (2014 – 2016 г.).

Хоро

„Благодаря на председателя Таяни за топлата подкрепа към България и българските традиции. Той неколкократно се е доказвал като верен приятел на страната ни и продължава да дава своята подкрепа за нас“, коментира българският евродепутат. „Радвам се, че жителите и гостите на Брюксел ще имат възможността да се насладят на изпълненията на музикантите от Народния оркестър на община Хасково и танцьори от ансамбъл „Златна Тракия“ Хасково“, добави тя.

Голямото хоро ще се проведе в рамките на 11-то издание на Balkan Trafik Festival 2017 г. То ще стартира в 14 ч. в неделя. Достъпът до хорото е свободен и поканени са българите в Белгия, както и представители на всички националности. Партньори на Голямото хоро са Представителствата на Европейския парламент и Европейската комисия в Белгия. Във фестивала Balkan Trafik! ще участва легендата на балканската музика Горан Брегович.

Хасковската група заминава за Белгия в събота 22 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дообре
дообре
19.04.2017 22:19 22:19

Голям праз.

Back to top button