Любопитно

Съдят младежи в симулиран процес, катастрофирали пияни с БМВ и мотор

Симулиран съдебен процес по наказателно дело срещу младежи от ФСГ „Атанас Буров“ се проведе в Хасковския окръжен съд.

Съдии, прокурори, адвокати и секретар също бяха от финансово-стопанската гимназия.

ФСГ

Младежите са се готвили седмици върху процеса под ръководството на съдия Пламен Георгиев от Хасковския районен съд. Всички бяха приветствани от съдия Стратимир Димитров от Хасковския окръжен съд и председателят на ХОС Миглена Тянкова.

ФСГ

Симулативният процес бе по актуална тема. След дискотека младежи се качват пияни на БМВ и мотор и катастрофират. В колата е намерена и цигара с марихуана.

ФСГ

Съдия Димитров припомни, че досега в образователната програма на съда и училищата са се провеждали подобни симулирани процеси с други гимназии, партньори на програмата. Сега успешно със задачите си се справиха и учениците от ФСГ, които заслужиха и грамоти.

Проявата се проведе и в рамките на инициативата „Ден на отворените врати“ на съда по повод Деня на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Агенция по вписвания
Агенция по вписвания
20.04.2017 18:42 18:42

На капута Гаргов няма ли да му симулирате един съдебен процес по наказателно дело срещу конфликт на интереси ,корупция и ръководена на ОПГ.
Или това не е интересно за тези хлапетии?
Казахте ли им за кого ще работят като пораснат след края на процеса?

Анонимен
Анонимен
20.04.2017 23:10 23:10

Невероятно добри деца. Представиха се великолепно.

Back to top button