Съдят младежи в симулиран процес, катастрофирали пияни с БМВ и мотор

Любопитно
ФСГ

Симулиран съдебен процес по наказателно дело срещу младежи от ФСГ “Атанас Буров” се проведе в Хасковския окръжен съд.

Съдии, прокурори, адвокати и секретар също бяха от финансово-стопанската гимназия.

ФСГ

Младежите са се готвили седмици върху процеса под ръководството на съдия Пламен Георгиев от Хасковския районен съд. Всички бяха приветствани от съдия Стратимир Димитров от Хасковския окръжен съд и председателят на ХОС Миглена Тянкова.

ФСГ

Симулативният процес бе по актуална тема. След дискотека младежи се качват пияни на БМВ и мотор и катастрофират. В колата е намерена и цигара с марихуана.

ФСГ

Съдия Димитров припомни, че досега в образователната програма на съда и училищата са се провеждали подобни симулирани процеси с други гимназии, партньори на програмата. Сега успешно със задачите си се справиха и учениците от ФСГ, които заслужиха и грамоти.

Проявата се проведе и в рамките на инициативата “Ден на отворените врати” на съда по повод Деня на Българската Конституция и професионален празник на българските юристи и съдебни служители.

Още новини

loading...

2 коментара

  • На капута Гаргов няма ли да му симулирате един съдебен процес по наказателно дело срещу конфликт на интереси ,корупция и ръководена на ОПГ.
    Или това не е интересно за тези хлапетии?
    Казахте ли им за кого ще работят като пораснат след края на процеса?

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.