Делян Добрев иска спешно 2 млн. лв. за справяне с водната криза на Хасково

Хасково

Спешно Министерски съвет да инициира постановление с което да се отпуснат 2 млн. лв., за да се започне по най-бързия начин изграждането на нови сондажи в Хасково, предлага народният представител от ГЕРБ Делян Добрев. Това стана на днешния парламентарен контрол.

Мерките се налагат от изключването на сондажи, в които има наличие на уран и изграждането на нови сондажи.

Предложението на Делян Добрев за решаване на проблема във връзка с откритите отклонения в качеството на подземните води от помпени станции „Хасково 1“, „Хасково 2 – Градска градина“ и „Болярово 1“, кл. 10 включва няколко мерки.

Дублиране на четири кладенци – №2, 4, 6 и 8 в обсега на санитарно охранителна зона „Северна зона“ – около 500 000 лв. Необходимо е да бъде подменен съществуващият водопровод стомана Ф 377 с нов, който са провежда допълнителни водни количества, с дължина 1735 м – за около 700 000 лв.

Дублиране на тръбен кладенец №5 в района на вододайна зона „Узунджово 2“ – около 130 000 лв. Дублиране на 3 тръбни кладенци – №3, 5 и 7 в района на вододайна зона „Източна зона“ – около 400 000 лв. Необходимо е да бъде възстановен пропадналият участък на напорен водопровод довеждащ водата до резервоар 4000 кубически метра – водопроводът е етернитов Ф 400 с дължина на пропадналия участък 130 м – около 200 000 лв.

10 коментара

  • Ето къде бил ключа от бараката – да се заобиколи закона поради „спешната“ ситуация и фирмите на Делян да налапат 2 млн. без обществена поръчка, т.е. без реална конкуренция. Егати мошениците. Затова ли беше цялата трагикомедия с урана? Далавераджии! Играете си ссъ здравето и страховете нан хората, амам тъпкано ще ви се връща

  • РЕШЕНИЕТО НЕ СА КЛАДЕНЦИ, ЗАЩОТО ХАСКОВО Е ВЪРХУ УРАНОВО НАХОДИЩЕ, А ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА ПИТЕЙНИ ВОДИ НА ЯЗОВИР ТРАКИЕЦ И ОСВЕН ТОВА Е ДОБРЕ ДА СЕ СЪБЕРАТ ЕКСПЕРТИ ОТ ВиК СЕКТОРА КОИТО ДА ПРЕЦЕНЯТ, ЕДНОЛИЧНИТЕ РЕШЕНИЯ НЕ ВИНАГИ СА ПРАВИЛНИ!

  • Може би анонимски е прав в извода Това е сигурно ход отдавна обмислян от Делянчо и КОТИЛОТО около него ––-тенчо лилянов гаргов величко минев и тоя оня и сега да са пуснали в ход идеята с цел милионите Тази светкавична РЕАКЦИЯ от страна на ДИЛЯНЧА е СЪМНИТЕЛНА

  • Замислете се…..Подземни води не са решение за Хасково. С МНОГО добра пречиствателна станция язовир Тракиец е добра алтернатива.

  • Делян Добрев е едно посредствено и нахално момче! Преди няколко години трябваше да си покаже дипломата за висше образование от САЩ! Не я публикува , никъде! Кмета на Димитровград също! И двамата са фалшиви герои!Историята ще ги осъди! Добрев, отгоре на всичко се прави на голям специалист, от позиция на силата говори , за всичко! Ще бъде съден! Много скоро! За много неща! Сега щял с 2 милиона да реши проблема с водата на Хасково! Абе Добрев ти знаш ли , колко са 2 милиона за ново водоснабдяване на Хасково! Ми те са парите за кафето на приятелката ти от много близкото минало Искрето , от агенцията за малък и среден бизнес в Хасково, оная секретарката на Станимир Милев от АБ-то.Сещаш ли се?Дето прахте едни парички! Деляне, Деляне, скоро ще отговаряш на доста неудобни въпроси! Има хора дето знаят, какъв перач си!Така, че не се излагай пред цяла България, с 2 милиона ще сондираш и довеждаш водопровод ще направиш!Тия ги говори на друг! Голям резил си!

  • Много коментари и много изводи по въпроса,само дето баламосват гражданите на града,плащаме най скъпата вода в цяла държава БЪЛГАРИЯ. А защо няма компесация на гражданите които са плаштали толкова години вода и данаци на община +това и областен град ХАСКОВО……града на БОГОРИДАЦАТА….

  • Абе, уж няма уран, пък Делянчо иска да гушне паричките…. Това гербераста е голям гад !

  • Какви цифри са тези делянче,два милиона лв си разпределил на четири места,спешно ги искаш парите предварително,без да знаеш
    колко ще струва ремонта,ами ако са в повече парите,къде ще идат останалите,със сигорност в личното ти чекмеже,нали…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.