Герджиков се извини на Дечев за мотивите за уволнението му като областен управител

Хасково

Служебният премиер Огнян Герджиков се извини на Станислав Дечев по време на парламентарния контрол днес за това, че го е уволнил от поста областен управител.

Това стана след изказване от трибуната на депутата от ГЕРБ Станислав Дечев.

Уважаеми г-н Герджиков, аз съм от първите 14 уволнени областни управители. Вие, разбира се, имате право да ни уволните, но мотивът, с който го направихте не беше коректен. Не мислите ли, че с този мотив Вие обидихте цялата държавна администрация, която организира изборите? Не мислите ли, че ни дължите извинение на мен и на колегите?! Защото ние проведохме едни честни президентски избори избори и самият държавен глава призна това. Вие обаче казахте, че ни уволнявате, защото има сигнали срещу нас.

Искам да знам има ли сигнали срещу мен като областен управител на Хасково и ако има – кажете какви са. В противен случай приемам мотива за уволнението ми като уронване на престижа и името ми и това на колегите ми, заяви в парламента Дечев.

В отговор на този въпрос, служебният премиер Герджиков се извини за мотива, с който уволни 14 областни управители на 9 февруари.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.