Президентът: Кризата с водата на Хасково е повторение на синдрома Чернобил

Хасково
Президент

Кризата с водата на Хасково, за която пробите със завишените нива на уран от септември миналата година излизат наяве едва сега, е повторение на синдрома Чернобил. Това заяви президентът Румен Радев в Хасково след срещата си с областния управител Минко Ангелов и кмета Добри Беливанов.

По думите на държавния глава така длъжностни лица са изложили на риск здравето на хората.

Радев оцени действията на служебното правителство и местната власт като адекватни и своевременни. Той прогнозира, че проблемът ще остане през месеците до лятото до излизането на резултатите от пробите за радиационната активност. Дотогава трябва да се търсят технически решения, така че да не се допусне воден режим в Хасково.

На излизане от областна администрация Румен Радев раздаде автографи и се снима с чакащите го хасковлии.

Още новини

loading...

7 коментара

  • Мишо…..а Беливанов какво прави там изрепчен, а се крие за урановата вода, наглец такъв некадърен, отрови хората, затлачи целия град, смешник

  • Куклата на конци Беливанов е всичко друго,но не и кмет на хасковлии. Зимата ги зарови под снежна и ледена обсада, а на пролет – ги удави в уранова вода. Не кмет , а ужас за Хасково.

  • А каква е връзката на кмета с водата? странно – ВиК държавно, Басейнова дирекция -държавна, водата е е собственост на държавата….
    БЕ да питам кой управлява сега ДЪРЖАВАТА не е ли правителството баш на президента Румен Радев и БСП….Само питам

  • ВЕЧЕ Е ЯСНО ЗАЩО РЕЗУЛТАТИТЕ СА УКРИВАНИ 6 МЕСЕЦА, ПО ТОВА ВРЕМЕ НЯМАШЕ ПРАВТЕЛСТВО И ОГЛАСЯВАНЕТО НА ТЕЗИ СТОЙНОСТИ НА УРАНА СЪС СИГУРНОСТ ЩЕШЕ ДА ОПРЕДЕЛИ ДРУГА ПАРТИЯ КАТО ПОБЕДИТЕЛ В ИЗБОРИТЕ!

  • Този по горния —ДЪРЖАВНИЯ нещо не мисли с ЧУТУРАТА си но ПИШЕ ГОВЕДОТО и АНАЛИЗИРА че БСП отровила водата МНОГО ГОВЕДА В ТАЯ ДЪРЖАВА и в този ГРАД Каква била връзката на кмета с водата Кмета е стопанин на града той трябва да знае всичко за този град да ръчка подчинените си да работят и да контролира свършеното а който СГАФИ ВЪНКА от ОТБОРА и на прокурора Да се знае КМЕТА не е СЧЕТОВОДИТЕЛ или АРХИВАР цял ден да стои на БЮРО

  • За съжаление, нашите политици правят много малко по въпроса за водата в Хасково. Използват го основно за политически цели. Чудят се, как да обвинят другите , че са виновни и какви политически дивиденти да извлекат. Проблема в Хасково би трябвало да се решава от специалисти а не от политици, защото когато се решава от политици се случва това, което става сега.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.