Областният пак оспори решение, облагодетелстващо кабелните оператори

Хасково

Областният управител Минко Ангелов оспори решението на общинския съвет с новите разпоредбите от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Хасково.

Това стана след жалба от 9 март на общинските съветници от Коалиция за Хасково Георги Пеев и Светослава Стоянова.

Причините за оспорването на решението са допуснати съществени нарушения на административнопроизводствени правила и са постановени при противоречие с материалноправни разпоредби. Така от областна администрация молят Хасковския административен съд да ги отмени изцяло.

Оспорените текстове включват и реда за извършване на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване и с които се намаляват цените за изграждане на законни подземни кабелни мрежи.

Сред конкретните аргументи за оспорването е липсата на справка за проведени обществени консултации по предложенията. Отделно, на сайта на общината не е публикувана нужната обосновка на докладната.

Haskovo.info припомня, че подобно решение на общинския съвет от ноември бе оспорено в началото на януари и от областния управител Станислав Дечев.

Един коментар по “Областният пак оспори решение, облагодетелстващо кабелните оператори

  • Точно така,М.Ангелов поправя грешките на тези който управляваха без съобразно над човешките права и интересите им,какво точно направи бившият кмет,Палата за един милион и половина,в село? покрай язовира,за да е добре самият той,но и сегашният кмет Беливанов,пак без Обласъният управите няма да се оправи,къде му са на кмета съветниците ,където го съветват,Хасковлйи пият вода повече от 8месеца,кметат няма да се справи само със съветниците,дакато Обл Управител го няма,наближават кметски избори нека Беливанов си мисли за това,кой ще го защити,докато местните пият отровата…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...