Последните изследвания не показват уран в хасковската вода

Хасково
Вода

По традиция късно в петък вечер от Министерството на здравеопазването излязоха със съобщение за качеството на питейната вода в Хасково.

От съобщението трудно става ясно, кога са взети пробите и от кои места в Хасково.

Здравното министерство посочва, че няма несъответствие по химичен показател естествен уран във водата от централното водоснабдяване на Хасково при краен потребител. Това показват предварителните резултати от пробите, които бяха анализирани в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита.

В същото време заради спирането на помпени станции Хасково вече е на воден режим – квартал “Болярово” е на сухо.

Министерството препоръчва до приключване на проучването и отчитането на всички наблюдавани показатели водата от централното водоснабдяване да не се използва за пиене и готвене. Няма ограничения при употребата й за хигиенни цели – къпане и миене.

Още новини

loading...

10 коментара

    • АМИ БСП СТОИ ЗАД ВСИЧКО ТОВА ТЕ ЗАГУБИХА ИЗБОРИТЕ И РЕШИХА ЧЕ КАТО ОБВИНЯТ ПРЕДИШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ПОПРЕЧАТ НА СЪЗДАВАНЕТО НА НОВОТО ПО-СТАБИЛНО ОТ ВСЯКОГА ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ А МЕЖДУВРЕМЕННО НЯКОЙ РЕШИ ДА ИЗПОЛЗВА СКАНДАЛА ДА СПРЕ КЛАДЕНЦИТЕ И ДА ПРОДАДЕ ТЕРЕНА НО ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ БСП( БКП )

  • Естествено,че няма да има! Водата при крайния потребител е смесена с друга,от други водоизточници и концентрацията на урана пада.Елементарно!

  • Ами като се заговори в народното събрание за отпускане на средства за изграждане на нови тръбопроводи и изведнъж всичко е в норма , няма проблем, защото и пари за хората от Хасково няма. Нека си я пият водата , пък на кой каквото му е отредено , мерки никакви няма да се вземат.

  • Що ли ми намирисва работата на масов бунт, безредици, гражданска война и клане на чиновници и депутати

  • Като не показват пуснете водата изроди долни, от снощи кв. Воеводски до телевизионната кула на “Ямача” е без вода, преди това две вечери поред я спирате около полунощ ! Искам вода с уран и квото и да било, пред това изобщо да няма никаква вода !!!

  • Ами сега щото всички ревяха в истерия че болестите им били от урана, сега ще седят с насрани гъзове и няма да има с каква вода да се подмият. Ще я търсят тая “уранова” вода, но понеже народа реши да си търси повод да не плаща водата, която е потребявал – сега ще си седи на вожен режим, пък накрая и съвсем без вода. Разни баби, дето нямат внуци да гледат или да плетат решиха подписки да правят, други решиха на бунт да призовават, трети да се правят на удари – “еди кой си политик или видна личност, била казала, че няма да се плаща водата, щото …….незнам си кво. ” А сега , питайте защо ще стоите на сухо. То и ЕВН не ви пуска винаги ток с нормално напрежение – ама плащата ли си сметките. Като ви изгорят уредите от токов удар възстановява ли ви ги ЕВН? Възстановява, ама нанайци! Е сега реши народа, че ще се бунтува срещу ВиК щото знае, че няма къде другаде да си изкара гнева. Плащате си като овце и на ЕВН и на мобилните оператори, и за поне пет пъти по скъпите стоки от всякакъв вид, търпите да издържате ромите и мързеливите неработещи, приемате държавата да ви дои и взема всеки лев я във данък, я във такса, пък дори и в глоби. И изведнъж народа реши, че е най-добре да съсипе ВиК и да не плаща. После да не питате, защо няма вода да се изкъпя, да изпера, да се изсера и даже да сготвя. Защото сами така си го направихте. И заради тези, дето не какво искат и кого да обвинят, всички ще теглят от безводието, режима на водата и болестите, които ще ни настигнат от безводието. Това сътвориха дрегите отворковци.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.