Хасково

Пускат експериментално електронна система за прием на първолаци в Хасково

Централизирана електронна система за прием в първи клас ще работи експериментално тази година за първи път в Хасково, съобщават от пресслужбата на кметството.

Сайтът http://priem.haskovo.bg/ ще бъде активен от понеделник, 24 април. Въвеждането на електронната системата е във връзка с влизането в сила на решение на общинския съвет от 4 април за въвеждане на Система за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на Хасково.

10 хасковски училища ще приемат първокласници, свободните места вече са обявени. Директорите на две от тях изрично са заявили с писма до общината, че не желаят да участват в прием чрез електронна система тази година, това са ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Св. Иван Рилски“. Те ще приемат заявления от родителите само на място в училището.

Останалите освен чрез системата също ще приемат заявления и на място. Това са НУ “Г.  С. Раковски“, ОУ “Никола Вапцаров“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Климент Охридски“, ОУ “Христо Смирненски“, ОУ „Шандор Петьофи“, СУ „Васил Левски“, СУ „Паисий Хилендарски“.

Срокът за кандидатстване е от 24 април до 30 май включително, първото класиране на първокласниците ще бъде обявено на 5 юни. Записването е от 6 до 9 юни. На 12 юни ще бъдат обявени свободните места в училищата. На 13 и 14 юни ще се подават заявления за второ класиране, резултатите от което ще бъдат обявени на 15 юни. Децата класирани на втори етап ще могат да бъдат записани от 16 до 20 юни.

Има и трето класиране, за което училищата обявяват свободни места на 21 юни, кандидатстването е от 22 юни до 26 юни, резултати се обявяват на 27 юни. Записването е на 28 и 29 юни. Предвидено е и попълване на свободни места след трето класиране от 30 юни до 14 септември включително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кмете, глух ли си, сляп ли си!
кмете, глух ли си, сляп ли си!
23.04.2017 17:09 17:09

Абе Беливанов, кога ще некажеш тая смотаната директорка на В. Левски? До кога тая скандалджийка ще си развява байряка? Какво трябва да се случи, за да я махнете от поста? Айде РИО-РУО си трае, щото получава бакшиши, подаръци, а някои даже ги е страх от нея и наказателните й акции. Но ти за едни рушвети ли си? Нали честно и прозрачно щеше да се управлява града? Кога ще премахнете некадърниците на важни постове със купени конкурси. Защо никой не провери как „спечели“ госпожата с една точка – като ПРЕПИСА! Щото толко и е акъла на тая нервачка, бързачка и скандалжийка!

Анонимен
Анонимен
23.04.2017 18:57 18:57

Не можете да си представите колко сте прав/а. Чувал съм колегите и да казват, че се срамуват от нея, ама това е…

Анонимен
Анонимен
27.04.2017 21:30 21:30

Е като се срамуват от нея защо се подписаха всички на подписката, че нямало напрежение- в училището. Един по един – само дето не се изтрепаха.ЗАщото всички треперят за местатата си. А най-големите слагачки първи взеха да се обаждат. И керванът си върви начело с безмозъчна камила, а кучките си лаят!

Back to top button