Любопитно

„Златна Тракия“ и Народният оркестър омагьосаха Брюксел

Концерт пред препълнена зала в центъра за изящни изкуства Бозар, Брюксел изнесоха Народният оркестър на община Хасково и ансамбъл „Златна Тракия“.

Концертът е част от представянето на хасковските творци на фестивала BalkanTrafik 2017. Те са единствените състави поканени от България на фестивала от евродепутата Ева Майдел.

Фолклор

В концертната зала повече от 50 белгийски деца усвоиха стъпките на българско право хоро под вещото напътствие на хасковските танцьори. Заразени от магията на българския танц на хорото се хванаха и техните родители.

Фолклор

Фестивалът BalkanTrafik 2017 се провежда от 20 до 23 април в белгийската столица за 11-ти път. Тази година форумът бе открит от Оркестъра за сватби и погребения на Горан Брегович.

В неделя на „Гранд плас“ е Голямото хоро с участието на хасковските състави. Инициатор на Голямото хоро е Кристалина Георгиева. През 2017 г. организатор на проявата, която се провежда за пета поредна година, е Ева Майдел, а партньори са представителствата на Европейската комисия и Европейския парламент .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
танцьор
танцьор
22.04.2017 22:09 22:09

Само да припомним, че не този състав беше поканен, а най-нагло отмъкнаха поканата …..

олелеееееее
олелеееееее
22.04.2017 22:53 22:53

Ако не дай си Боже,бях от ГРОБ,щеше да ме е срам как Кристалина се изгаври с всички гербаджии като заряза поста си в Еврокомисията и отиде да си гледа кефа на майната си. С нас,останалите не се е изгаврила,тьй като ние никога не сме й вярвали. Вместо да ги е срам от ГЕРП седнали да я цитират. Интересно какво ли има предвид танцьорьт от пьрвия коментар? Може ли да разкажете как са отмькнали поканата?

танцьорка
танцьорка
22.04.2017 22:53 22:53

Само да уточним, че това единственият състав, който по покана на евродепутата изпрати своя презентация на английски и български видео от свои представяния и снимки от участия. Всички останали просто бяха проучвани!!!! Нека да намериме сили да оцени доброто представяне на България. Ако не злобеете толкова и вие може да сте. Всъщност знам, че вече сте ходили преди около седмица в Румъния пак по същата линия….

Веси Ничева
Веси Ничева
22.04.2017 22:57 22:57

Всъщност големи сме идиоти хасковлии, вместо сега да се гордеем, че едни хасковски деца , творци са ни представили пред света от най-добрата ни страна, ние почваме да плюем. И на политика пък като го избием….цена нямаме. ВИжте ги бе красота българска носии музика вълшебство, белгииците омагьосани както са всички чужденци като видят наш фолклор. Добри са ни децата ама ей такива магарета като се появите…. яд ме е да ви чета просто.
Браво деца не ги четете тия комнтари важно е ,че сте показали истинската България!

Back to top button