Хасково

Финансират екопроекти в Хасковска област

Предприятието за управление на дейностите по околната среда към екоминистерството класира проект на община Хасково в ежегодния конкурс „Обичам природата и аз участвам“. С безвъзмездна финансова помощ ще бъде обновена спортната площадка в парк Ямача, който догодина навършва 60 г. от създаването си.

Подкрепа получава и идеята на Харманли за проекта “От компютрите – към игрите на открито“. Общината се ангажира с изграждането на зона за отдих и спорт. Община Любимец ще естетизира градския парк и ще изгради зона за отдих.

В Ивайловград ще използват средствата за почистване и облагородяване на общински терен и създаването на детски кът. В училище „Св. св.Кирил и Методий“ в село Железник са решили да направят класна стая на открито и екозона. Кметството в село Бисер ще изгради площадка за игри на деца от 3 до 12-годишна възраст. Нов вид ще придобият площадът и паркът на село Манастир. Благоустройствени работи ще има и село Орешник, община Тополовград.

В категория училища и детски заведения са класирани и проектите на детските градини „Звънче“ в Хасково и „Слънце“ в Свиленград, насочени към игри на открито и опазване на природата.

За реализиране на идеите общините и кметствата получават до 10 000 лв., а училищата и детските градини – до 5 000 лв. – уточняват организаторите на кампанията „За чиста околна среда“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button