Регион

Правителството отпусна 789 700 лв. за моста в Любеново

Министерски съвет отпусна 789 700 лв. за изграждане на новия мост за село Любеново над река Харманлийска и пътя Стойково – Любеново след настояване от страна на кмета Добри Беливанов, съобщават от пресслужбата на общината.

Парите са отпуснати с постановление на Министерски съвет №76 от 18 април и са одобрени допълнителни трансфери от Държавния резерв за непредвидени и неотложни разходи по предотвратяване овладяване и преодоляване на бедствията. Решението е пуликувано в броя на Държавен вестник от днес.

Мост

Средствата са от резерва на държавния бюджет за непредвидени или неотложни разходи за преодоляване овладяване на последиците от бедствия.

Мостът към село Любеново е недовършен от десетилетия. Съществуващият стар мост към селото е в изключително лошо състояние и се наводнява при обилни валежи и по-високо ниво на водата в реката. Освен това той възпрепятства отичането на реката, което води до наводнения в района. Те пък са подкопали пътя към моста.

Предстоят процедури по изграждането на моста.

Мост

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.04.2017 19:09 19:09

Брей Беливанов настоявал, а стига бе, той жив ли е, в Хасково ли е, че нещо никакъв го няма напоследък. А за урановата вода какво ще каже, защо мълчи и се крие

Анонимен
Анонимен
25.04.2017 20:47 20:47

Като довършат този отдавна започнат мост трябва да и някой който да му пререже лентата за откриването .

Back to top button