Любопитно

Баба Хайрие от Караманци отпразнува 100-годишнина

Баба Хайрие Адем Ахмед от село Караманци навърши 100 г. Столетницата е родена в селото и целия си живот е прекарала тук.

Нейният съпруг – Бекир Ахмед от с. Житница, се споминал през 1989 г. Двамата имат общо 8 деца, пет дъщери и трима синове.

Баба Хайрие е работила селскостопанска работа, най-вече производство на тютюн и помагала на децата си при отглеждането на внуците. Никога през живота си баба Хайрие не е употребявала лекарства, дори и най-елементарния в това отношение аналгин, а кръвното й показва стойности 120/80. Откакто има проблеми със зрението, за 100-годишната жена се грижи нейната снаха Нафизе, която е на 64 г.

Поздравления и подаръци до столетницата изпрати кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер, които бяха поднесени от делегация, водена от зам.-кмета Нуртин Сабри и председателя на общинския съвет Мехмед Лятиф.

По повод хубавия празник, близките на баба Хайрие почерпиха гостите с най-хубавата къпана баница и баклава.

В общината има още трима столетници. Доайени сред тях са 103-годишните Ана Моллова Хаджиева от с. Караманци и Ангелина Христова Димитрова от с. Винево. Трета по възраст се нарежда Шефие Аптула Алиосман от с. Ангел войвода, чиито години вече са 101. Според тях пословичното дълголетие на живеещите в района хора се дължи най-вече на минералната вода и чистия въздух.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button