Любопитно

Изписаха стълбите на ПМГ, наградиха най-добрите филми за 10 г. в ЕС

Гимназисти от ПМГ „Боян Петканчин“ изрисуваха стълбище, водещо към гимназията за 10-годишнината от приемането на България в Европейския съюз.

Младежите изписаха имената на страните членки, като се справиха отлично с работата, оцениха минувачи. Инициативата е на Областния информационен център – Хасково.

По същия повоз в ОИЦ бяха наградени най-добрите в конкурса за мултимедиен проект „България в Европейския съюз: 10 години по-късно“.

Гимназисти

Конкурсът е обявен от Областен информационен център – Хасково и е част от Националната инициатива на мрежата от 28 информационни центъра в България „ЗАЕДНО ЗА ЕВРОПА“. В него младите хора, разделени в две възрастови групи, имаха възможност да покажат своите виждания, мисли и надежди за членството на България в ЕС.

Гимназисти

Първа награда и Action Camera в ученическата възрастова група спечели екипът на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Георги Тонев, Павел Данев и Никола Делчев с ръководители Диана Иванова и Диана Бонева. Техният филм „Европейският път на България“ грабна и наградата на публиката – книга за фотография, определена от харесванията във Фейсбук.

Гимназисти

Втора награда и фотостатив отиват за Шуменската Професионална гимназия по икономика, чийто екип Десислава Спасова и Георги Йорданов и ръководител Апостол Фанев участваха с филма „Дари и помогни“.

Трета награда и фоточанта се присъждат на Дана Цветкова от Пловдив и нейната творба „10 години – надежда и вяра“.

Гимназисти

Във възрастова група 19-29 г. импресията „Европейска геометрия“ на Стела Танева от Хасково, но следваща фотография в Англия, завоюва признанието на журито и първата награда – Action Camera.

Второто място и фотостатив са за Дима Илиева от Русе и филмът й „Албум“.

Гимназисти

Трета награда и фоточанта получи Бони Миланова от Харманли, която се представи с проекта „10 истини, 10 факти, 10 предимства“.

Тези филми ще бъдат излъчвани и на видеостената на Областния информационен център – Хасково в центъра на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
unocha _bleden @abv bg
unocha _bleden @abv bg
25.04.2017 18:04 18:04

10 години Е С –––беднотия до шия корупция липса на всякакъв ред убийства катастрофиуран във водата безхаберие болни от рак липса на правосъдие смотано образование и т н и тн ето ви и МЕДА на ЕС

Back to top button