Любопитно

Дивата природа в детски рисунки, снимки и ново издание

Изложба на детски рисунки и фотографии, вдъхновени от природата, e подредена в Маджарово.
57-те творби участваха в конкурс на тема опазване на природното богатство, в който се включиха ученици от Хасково, Маджарово и София.

Експозицията, която бе показана в областния град, гостува в Маджарово в рамките на проект на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково, подкрепен от Фондация „Глобални библиотеки – България”. Целта е изграждане у младите хора на устойчива екологична култура.

Библиотека

Орнитолозите от Българското дружество за защита на птиците Стойчо Стойчев, Волен Аркумарев и Николай Терзиев разкриха пред децата света на на лешоядите и ролята им на санитари в природата. С помощта на експертите е издадена илюстрована книжка „Редки и защитени растителни и животински видове в хасковски регион“.

Всеки участник получи екземпляр от изданието, а училищата в Хасково и Маджарово – по 20 екземпляра за екоклубовете, каза директорът на Регионалната библиотека Кирилка Страшникова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button