Регион

Хванаха 214 кг. хероин в консерви на Капитан Андреево

214 кг. хероин в камион са хванати на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата. На 24 април на пункта около 9 ч. от Турция в България влязъл товарен автомобил „Скания“ с иранска регистрация, с прикачено към него полуремарке, управляван от Вахид Н.

Водачът е предоставил за проверка документи, според които, в камиона превозвал консервни кутии с подправка за паниране на пилета. Те били поставени в товарното помещение в кашони върху дървени палети, с надписи на чужд език и фабрично запечатани. Товарният автомобил пътувал от Иран за Полша.

Митничарите на „Капитан Андреево“ отклонили автомобила за извършване на рентгеново изследване, при което било установено, че съдържанието в част от превозваните кутиите било по-тъмно и с различна плътност. Установено е, че в 468 консервни кутии се съдържало кафяво прахообразно вещество, което при извършен полеви наркотест реагирало на хероин.

Хероин

Общото брутно тегло на хероина е 214 кг. на обща стойност 13 914 550 лева. Разследването по делото се извършва от разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас под наблюдението на Окръжна прокуратура-Хасково.

Хасковската прокуратура вече привлече като обвиняем Вахид Н., на 31 г., ирански гражданин, за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин.

Хероин

Сега по досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи, иззети са веществени доказателства – товарен автомобил „Скания“ с полуремарке, документи и др.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Хасковската окръжна прокуратура да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.04.2017 22:37 22:37

браво кьде са сега наградите кьде е телевизиите или те са само при измислените арести

edna
edna
27.04.2017 8:00 8:00

направо на кладата…..да не си вземат комисионна и…..?!

Back to top button