Предлагат концесия за кортовете на „Юнак“ за 25 г.

Хасково

Предложение за предоставяне на концесия на обект „Спортен комплекс“ и организиране на услуга от обществен интерес „Постоянно действащ център за подбор, подготовка, треньорско и мениджърско ръководство на състезатели по тенис“ предлага с докладна за априлската сесия кметът Добри Беливанов.

Става въпрос за кортовете до зала „Юнак“, където сега наемател е тенис клуб „Хасково 2015“ със зам.-председател бащата на Григор Димитров – Митко Господинов. От клуба вече почти завършиха новите кортове, започнати през януари и така броят им е общо 7, сред които и два детски.

Кортове

От клуба имат големи амбиции за развитието на тениса в Хасково и провеждането на национални и международни турнири.

Срокът на концесията, която се предлага от Беливанов е за 25 г., като в докладната са описани подробно всички условия, на които трябва да отговаря концесионера, както и изискванията към него. Там ще могат да се провеждат и общински прояви. Инвестициите пък не трябва да са по-ниски от 370 000 лв. без ДДС.

Кортове

В докладната е записано, че към момента на разработване на обосновката на концесията в обекта са извършени специализирани строителни работи на стойност 282 000 лв., насочени към реализацията на спортни и инфраструктурни съоръжения, съответстващи на изискванията на процедурата за концесия. Тази стойност трябва да бъде включена като задължение за изплащане от участника, спечелил процедурата, като бъде отчетена като елемент от неговото инвестиционно предложение.

12 коментара

  • Е тая концесия, ако е като оная с паркингите – здраве му кажете. Само се чудят на кого да раздават апетитни части от града за без пари, пък после защо народа бил беден. Оная таксиджийка взе паркингите на града за 10 години напред на символични цени. Кортовете пък ще ги дадат за 25 години. Ами направо им дайте града доживот, че да не правят нагласени търгове за пракинги и да знаят, че и децата им, че и внуците им ще цокат от всички нас хасковлии. Срама нямат тези бизнесмени и бизнесменки!

  • Тая „бизнес дама“ ММ нали щяха да я съдят. Да я разследват. Да разтурят сделката за паркингите – или на всички мошеници им дойде много добре тая история с водата и уж „урана“. Удобно да не се гледа към тях и да се забравят злободневните проблеми заради нагласени други проблеми и инсинуации. Заради пришпорване и преекспониране. А истинските мошеници, да си траят в ъгъла и никой да не ги закача. Опасна е тая паркинджийка. Не бизнес, а далавери прави. Не човек, а хищник е тая!

  • Господин Кмете,все още имате уважението и доверието на голяма част от гражданите,затова молим Ви,заемете се сериозно и вземете нещата в собствените си ръце,имате позитивни и умни хора във екипа си използвайте ги ,не допускайте една жена -ДЖЕМИЛЕ да Ви вземе функциите и хората да я наричат КМЕТИЦА.Нека всички ВИ запомним като един стойностен човек ,защото Вие го заслужавате!

  • Глупости. господин Уважавам ви доверие ,какво доверие,не знам коя е Джамиле,но има една Жана ,тя коли тя беси,всичко през нея минава и трябва да търсиш хора да стигнеш до нея.

  • НАВРЕМЕТО В УЧЕБНИЦИТЕ КАТО УЧЕХМЕ ЧЕ КАПИТАЛИЗМА Е ЗАГНИВАЩ ВСИЧКИ СЕ СМЕЕХА . ЕЕ. НАКРАЯ ИЗЛЕЗЕ ВЯРНО. ЗАГНИМА БАВНО , ДЪЛГО И МЪЧИТЕЛНО ЗА ХОРАТА. ЩЕ СТАНЕМ СВИДЕТЕЛИ НА КЪДЕ ПО ГОЛЕМИ ГРАБЕЖИ И ИЗМАМИ. ТОВА СЪС СЕДЕРАСТИТЕ И КОМУНИСТИТЕ Е КАТО ИГРА. ИДВАТ ОЩЕ ПО АЛЧНИ И ГЛАДНИ.

  • ОТ СТРЕМЕЖА КЪМ НАТРУПВАНЕ НА КАПИТАЛ ХОРАТА СЕ ПРЕВРЪЩАТ ОТ ХОРА В ГОВЕДА.ГОТОВИ СА ДА ХОДЯТ ПО ЧОВЕШКИ ГЛАВИ И ДА МАЧКАТ НАРЕД САМО И САМО ДА СИ ОСИГУРЯТ ОХОЛЕН И ЛУКСОЗЕН ЖИВОТ. РАЗВИВА СЕ АЛЧНОСТТА, ПРЕДАТЕЛСТВОТО ,НАГАЖДАЧЕСТВОТО , КЛЕВЕТНИЧЕСТВОТО . САМО И САМО ДА ИМА ПАРИ. ОБЩЕСТВОТО СЕ РАЗГРАЖДА И НАКРАЯ ЗАПОМНЕТЕ- ВСИЧКО ТОВА СВЪРШВА С ВОЙНА

  • Г-н Беливанов, градът ни се напълни с платени площадки.Като майка иска да знам има ли някъде площадка в града, където детето ми може да отиде с приятели и да поиграе футбол или баскетбол или какъвто и да е спорт безплатно.Отговарям си сама-няма такова място.Всички спортни площадки са раздадени на концесии и за да играеш трябва да си платиш.Единстевната площадка доскоро безплатна беше тази на Юнак.От година за да изграеш трябва да платиш 100лв на месец и да играеш само тенис.Мисля. че е крайно време да помислите и за места където децата могат да изграят без да се налага родителите да плащат, както е във всички нормални държави.

  • Ало, стига сте намесвали Беливанов или сте се обръщали към него! От това старче АБСОЛЮТНО НИЩО не зависи! Той е пълна пионка! Още ли има хора, които не знаят кой му дърпа конците??? Само подписва каквото му кажат, ходи по някакви обществени мероприятия! Те затова го издигнаха… Има заместници, които вършат всичко.. Той е бушон.

  • Да не се отклоняваме от темата. Как ще раздават паркинги, площадки и всякакви други общински терени за без пари и за години напред. Ясно е тогава, че тези дето ги лапнат, ще правят каквото си искат с тези имоти. Паркингите на автокъщи могат да станат, на бардаци и на какво ли не. Спортните площадки на кръчми и плюскаджийници могат да се превърнат, на скъпи фитнеси и кво ли не. Изобщо кой и от къде на къде, ще лишава едни хасковлии до достъпа на обществени места, за сметка на други богаташи, които ще си плащат достъп! СБЪРКАНА РАБОТА, да знаете ЕЙЙЙЙЙЙЙ€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Защо още не са осъдили Милена М за далаверите й. Какви са тези нагласени търгове и конкурси, които все печели. Единствена фирма се явява за паркингите, с единствена точка печели конкурс за директор, с едни гърди е все напред пред всички други, единствено първа да е тя – опасна нервозна личност е тая. И е за съд и затвор, защото е мошеничка и опърничава луда коза!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.