Регион

Пускат нови талони за паркиране и повече места в синя зона в Димитровград

От 2 май в община Димитровград ще се ползват нови талони за паркиране, съобщават от пресслужбата на кметството.

Промяната се въвежда за удобство на гражданите и по-добрата организация на работа на ОП ОКПДО. На талоните служител на предприятието маркира чрез продупчване месеца, датата и часа на паркиране. Така гражданите, които ползват услугите на платените места в „Синя зона“ ще могат да следят точния час, в който са оставили своя автомобил.

Увеличава се броят на паркоместата за кратковременно платено паркиране в района на „Синя зона“ със 75. До момента платените парко места в „Синя зона“ са 56. С промяната те ще станат 131.

Наред с това ще се увеличат и безплатните места за паркиране зад бул. „Димитър Благоев“ и ул. „Ромен Ролан“. Така се дава алтернатива на гражданите, които не желаят да паркират в обхвата на „синя зона“ и са за по-дългосрочен престой или живеят наблизо да паркират зад обособените като платена зона улици.

Съкращава се с един час работното време на „Синя зона“. В работни дни: от 8:30 до 17:30 ч., а за паркинга до Зеленчуков пазар ще е от 7 до 19 ч.

По-детайлно се регламентира и употребата на т. нар. „скоба“ за задържане на автомобил, чийто водач е нарушил установените правила по заплащане и престой в „Синя зона“, както и се въвежда забрана за паркиране от двете страни на пътното платно по сервизната улица зад Пощата, хотел „Москва“ и театъра.

Новите места в обхвата на „Синя зона“ са както следва: 24 по южната пътна лента по бул.“Димитър Благоев“, от кръговото кръстовище до нова Автогара до кръстовището с ул. „Ромен Ролан“, като от тях 3 паркоместа са за инвалиди, 10 ще са на двата паркинга, двустранно, в началото на ул. „Ромен Ролан“, при кръстовището с бул.“Благоев“, 11 броя на паркинга от южната страна на сервизната улица зад сградата на Централна поща, между ул. „Елин Пелин“ и ул. „Отец Паисий“, от които 1 паркомясто е за инвалиди, 30 – на паркинга зад сградата на ОДТ „Апостол Карамитев“ и хотел „Москва“, от които 2 паркоместа са за инвалиди.

Направените промени се въвеждат с цел по-добрата организация на кратковременния престой и удобство на паркирането в най-натоварените зони из града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button