Спорт

Радост в Пловдив и Димитровград: „Марица“ е шампион, „Раковски“ – вицешампион

Женският волейболен шампионат завърши по най-добрия начин за състезателките на димитровградския клуб „Раковски“.

Момичетата на старши треньора Иван Радичев завършиха на второ място в редовния сезон след 10 победи и едва 4 загуби след „Марица“ (Пловдив). В плейофите, където се играе за титлата, нашите победиха в два мача Шумен, а в полуфиналите след драматични две срещи отпаднаха от „Левски“ (София). Вариантът Димитровград да се размине със среброто бе „сините“ да станат шампион. Тогава пловдивчанки щяха да вземат среброто, а за нас да останат бронзовите медали.

Волейбол

Тази вечер обаче „Марица“ победи и във втората среща „Левски“ и така спечели третата си поредна титла.

Веднага след срещата се състоя и церемонията по награждаването. Волейболистките на „Раковски“ заслужено се окичиха със сребърните медали и вдигнаха купата за второто си място в крайното класиране.

Волейбол

Заместник-кметът на Димитровград Светослав Стойков, който награди отбора, сподели пред Haskovo.info, че е изключително доволен от второто място в шампионата.

Волейбол

„Изпълнихме заръките на кмета Иво Димов преди сезона да попаднем в призовата тройка. Сега предстои турнирът за Купата на България, където ще гоним финал срещу „Марица““, амбициран е Стойков.

Волейбол

Сега волейболистките на „Раковски“ тренират в София, където от 1 май стартират сблъсъците за Купата. Първият ни мач в предварителната група е срещу „Левски“, а през следващите два дни ще се изправим последователно срещу ЦСКА и Шумен.

Волейбол

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button