Кметът оттегли концесията за кортовете на „Юнак“ и още две докладни

Хасково

Като вносител кметът Добри Беливанов оттегли три докладни от дневния ред за днешното заседание на хасковския общински съвет. Това стана в началото на сесията, като не бяха изказани аргументи за оттеглянето на предложенията.

Сред тях е и докладната за предоставяне на концесия на обект “Спортен комплекс” – тенис кортовете до зала „Юнак“ за 25 г., за която Haskovo.info писа.

Останалите две оттеглени докладни са за съфинансиране на проект за закупуването на електрически превозни средства и изменение на Наредбата за началния размер на наемни цени и цени при разпореждане с общинска собственост.

От трибуната общинският съветник от Коалиция за Хасково Георги Пеев заяви, че има политически проблеми, които се отразяват зле на Хасково. Той предположи, че докладната за електромобилите е оттеглена, защото е можело да не бъде подкрепена от съветниците.

Сесия

Пеев изрази и възмущението си от това, че никой в Хасково не взима отношение за „страхотния проблем с водата“ и вместо това, новините се научават от София. Той разкритикува мнозинството защо не залага приоритети в работата си.

Антон Иванов от ГЕРБ отговори, че политическата обстановка в града е такава, каквато сме си я направили. „Защо вие не изразите вашите приоритети“, обърна се към Пеев Антон Иванов.

Сесия

В началото на сесията клетва като общински съветник от ГЕРБ положи Стойка Стайкова на мястото на Щерьо Янев, който стана директор на общинското предприятие „Екопрогрес“.

Съветниците гласуваха ГПЧЕ „Асен Златаров“, съгласно новия образователен закон, да се преименува на Езикова гимназия, а с друго свое решение приеха да се отпуснат 20 000 лв. за подпомагане на даровитите хасковски деца.

3 коментара

  • Успех на Стойка! Много добър и кадърен човек, имаме нужда от повече такива съветници.

  • Успех в новото поприще на г-на Стайкова. Нека работи в името на хасковлии и да защитава интересите ни. На добър час!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.