Любопитно

Герасим Дишлиев играе на родна сцена

Утре свиленградчани ще гледат на сцената на читалище „Просвета“ своя бележит земляк Герасим Дишлиев. Познатият в целия свят актьор, завършил Meждyнapoднaтa шкoлa нa вeликия мим Mapceл Mapco в Пapиж, ще представи спектакъла „Не на мястото си”.

Сюжетът, предложен от собствения ми, живот, се оказа итересен, казва Дишлиев. Героят ми – тоест аз, сега и тук – се намира винаги на неподходящо място. Никак не е лесно да се надсмиваш над себе си, нали?

Преди Свиленград „Не на мястото си” бе представен в столичния театър „Сълза и Смях“ и в Стара Загора.

Емблематичен за големия актьор е „Монолог с Куфар“, в който разказва за пътя си от родния Свиленград до Париж, припомня Haskovo.info. Спектакълът му е игран над 170 пъти в 76 града, 28 държави, на 13 езика. С него прави и проектът „Мимолетни следи“, с който изминава обратно пътят от Париж до Свиленград на велосипед, играейки го в градовете по пътя.

В многобройните си пътувания – от Аржентина до Чехия, от Панама до Южна Корея, на атлантическия бряг на Африка или из островите в Индийския океан – винаги съм се вглеждал в очите на зрителите. И винаги съм долавял едно и също: пречистваща нужда от смях, разказва именитият актьор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button