Хасково

Половин Хасково втори ден без вода, няма развитие и с урана

Близо половин Хасково е без вода втори ден заради изместването на главен водопровод, захранващ северните квартали на областния град.

Първоначалната информация от ВиК-Хасково бе, че вода няма да има само в сряда до 16 часа.

Това обаче не се случи и късно вечерта от водното дружество излязоха със съобщение, че по независими от тях причини безводието продължава. В същото време се получиха десетки сигнали от недоволни граждани.

Водопровод

Водопроводът се измества по заявка на частник, който ще строи върху терена шивашки цех. Той е наел частна фирма, която да измести водопровода след съгласуване с ВиК.

Вчера обаче работата не е успяла и след пускането на водата заради голямото налягане връзката се е скъсала.

Сега от фирмата продължават работата по изместването на водопровода и неговото укрепване.

Управителят на ВиК Тодор Марков заяви пред Haskovo.info, че се надява цялата операция да приключи до 17-18 часа днес. След това водата ще бъде пусната, но докато стигне до всички абонати ще минат часове.

Водопровод

По проблема с урана в питейната вода Марков заяви, че все още няма актуална информация от междуведомствената комисия.

Haskovo.info припомня, че от комисията бяха поставили срок до 2 май да се излезе с техническо решение за проблема с водната криза в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
малкия маймун
малкия маймун
04.05.2017 10:31 10:31

от тротоарния кран нататък към сградата и във нея мрежата е наша собственост.аз мисля да се откажем от вик понеже под блока ни има вода ( имало е кладенци в къщите на чието место е построен )ще изкопаем кладенец ще си сложим филтри за пречистване един голям хидрофор и СБОГОМ В И К ще плащаме по някой лев ток а водата ще е без пари ще има редовно и ще бъде с по-добро качество

Бай Джиесемко
Бай Джиесемко
04.05.2017 12:55 12:55
Отговор до  малкия маймун

А къде ще ви се отичат фекалиите? У вас в хола ли?

малкия маймун
малкия маймун
04.05.2017 14:46 14:46
Отговор до  Бай Джиесемко

в канализацията ако трябва ще им плащам някоя стотинка за канал

Анонимен
Анонимен
04.05.2017 18:55 18:55

Смешници жалки държавни търтеи лапачи тъпи

Пурко
Пурко
04.05.2017 19:01 19:01

Всички подземни богатства / включително водата / са изключителна държавна собственост. Няма да плащате на ВиК, но ще трябва да плащате на Басейнова дирекция за добитата вода.
/ по закон всички кладенци трябва да се декларират, и да се плаща такса за потребената вода /.

малкия маймун
малкия маймун
04.05.2017 23:15 23:15
Отговор до  Пурко

и пет кладенеца да имам нищо няма да платя на тази шибана държава.

друг маймун
друг маймун
05.05.2017 7:21 7:21

Тя затва „шибаната“ държава е тоя хал – щото отворковци като малкия маймун все гледат да са извън стандартите, все да са различни, освободени от всичко – ама хора, освен права имате задължения. Като си ревете за правата ремете ли и за несвършената си работа или непокрити и неизпълнени задължения. Всичко което е в един полюс е бич за хората и държавата. Изключения няма – ако се появят те са на чужд гръб – на гърба на останалите бедни хорица, които не са по долу от малкия маймун! Нал така!

Back to top button