30 гимназисти от „Александър Паскалев“ ще стажуват в Болоня и Тенерифе

Хасково

Хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се класира на 9 място от 164 кандидатстващи организации по програма Еразъм + с 94.5 точки от максимални 100.

Проектът на училището ще се реализира през следващата учебна година. 30 ученици ще проведат практика в рамките на 3 седмици в Болоня, Италия и на остров Тенерифе, Испания в реномирани хотели и ресторанти. Участие в проекта ще вземат и 10 учители, които ще обменят опит с колеги от училища в Италия и ще се запознаят с дуалната форма на обучение в сферата на туризма.

Гимназисти

Сега група от 15 ученици от 10 и 11 клас са на практика в Малага, Испания, а през юни – 30 ученици заминават на стаж в Римини, Италия и на Канарските острови.

Гимназисти

В резултат на ежегодно провежданите международни практики, 12 поредни години учениците обогатяват знанията си и усвоят нови професионални умения в страни от Европа.

Гимназисти

7 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.