Регион

Злато за над 60 бона откриха в бельото на двама мъже

Контрабандно пренасяни златни бижута откриха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Накитите са намерени в бельото на двама мъже, пътуващи от Турция за България с лек автомобил „Мерцедес“ Е 200 с пазарджишка регистрация. Въпреки че шофьорът на автомобила и двамата му спътници не са декларирали стоки, валута и валутни ценности, превозното средство е селектирано за щателна проверка.

При извършения личен преглед, в бельото на шофьора и единия от спътниците му, са открити общо 1,152 кг. златни бижута. От бельото на единия мъж с инициали Й. П. са извадени три найлонови пакетчета с общо 291 бижута, сред които 125 синджира, 69 чифта обеци, 46 медальона, 42 пръстена и 9 гривни. Според направената експертиза накитите с общо тегло 924 грама са от 14-каратово злато и са на стойност 51 744 лв. От бельото на шофьора, с инициали М. Й., са извадени 41 бижута с общо тегло 228.50 грама от 14-каратово злато на стойност 12 796 лв.

Откритите бижутата, автомобилът и единият от нарушителите, 54-годишен български гражданин с инициали Й. П., са задържани. Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Само преди два дни митническите служители на „Капитан Андреево“ откриха в бельото на българска гражданка 50 златни накита с общо тегло 255 грама на стойност 14 280 лв.

Благородният метал е особено атрактивна инвестиция, след като цените му през последните дни достигнаха няколко годишен връх. От началото на годината досега цената на златото се е повишила с рекордните 25%, а водещите финансови институции прогнозират, че тенденцията ще се запази и през следващите 18 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button