Любопитно

Ансамбъл „Хасково“ с Купата на кмета, куп награди за „Златна Тракия“ от камерния танц

Представителният фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“ получи Купата на кмета, която в тазгодшното 15-то издание на фестивала на камерния танц се дава в направлението Български народни танци.

Художественият ръководител Ана Димитрова получи наградите за ансамбъла от кмета Добри Беливанов.

Фестивал

Специалната награда за най-малки участници даде Haskovo.info, който е медиен партньор на фестивала. Голямата торта получиха малките танцьори от хасковския представителен ансамбъл „Златна Тракия“. Те единствени се представиха в първа възрастова група с танца „Надиграване“.

Фестивал

Първи и втори във втора възрастова група с танците „Закачка“ и „Кукли на пружини“ са отново танцьорите на художествения ръководител Златка Тимонова, а трети са „Макамлии“ на танцов състав „Пъстра китка“ към крумовградското СУ „Васил Левски“.

Фестивал

В трета възрастова група първи са „Луди млади“ на пазарджишкия представителен танцов състав „Чавдар“, следват „Зевзеци“ на същия състав и „Дайчово хоро“ на ГБНТ при меричлерското ОУ „Димитър Матевски“.

Първо място при най-големите спечели танцът „Заигравка“ на ДТС „Северняче“ към читалище „Развитие – 1884“ – Поликраище, а втори е „Де гиди вино“ на хасковския Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“.

Фестивал

При откриването на фестивала директорът на Младежкия център Жанета Матанова благодари за подкрепата на общината и партньорите, както и на своя колектив, който покани на сцената.

Всички получиха цветя от зам.-кмета Милената Трендафилова. Директорът на Туристическия информационен център Катя Гагова зарадва с цветя и журито с председател проф. Хикмет Мехмедов и членове акад. д-р Наталия Цонева и проф. д-р Антон Андонов.

Фестивал

В събота фестивалът продължава от 9:30 часа със съвременни и класически танци. В неделя ще се играят характерните танци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
много важно
много важно
06.05.2017 8:13 8:13

Е че голям праз.

Анонимен
Анонимен
06.05.2017 12:58 12:58

Големи напъни на бай Добри да се прави на кмет, а проблемите заливт града като ураново бедствие, то само с лентички, грамотички и наградки град не се управлява

Фото
Фото
06.05.2017 15:32 15:32

То и напън няма. Ден да мине…

Back to top button