Хасково

Военни почести и Дунавско хоро на Гергьовден в Хасково

С тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в Хасково беше отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия – 6 май (Гергьовден).

Слово за празника държа командирът на военно формирование 52 740 подполковник Николай Александров.

Празник

Сред официалните лица бяха областният управител Минко Ангелов, депутатите Евгения Ангелова, Виолета Желева, избраният за депутат и ексобластен управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, общински съветници, представители на политически партии, организации и граждани.

Празник

Последва празничен концерт с участието на представителния ансамбъл „Златна Тракия“ с художествен ръководител Златка Тимонова и певиците Донна Латева и Джансу Даут.

Празник

В началото духовият оркестър с диригент Петър Грънчаров изпълни Дунавското хоро, което извиха танцьорите на „Златна Тракия“. Поводът бе 80-годишнината от написването на емблематичното произведение от композитора Дико Илиев. Годишнината се отбелязва в цялата страна по инициатива на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
делчо дърводелеца
делчо дърводелеца
06.05.2017 17:17 17:17

Станислав Дечев като какъв се ПЪЧИ там Към момента не е депутат няма заповед и за назначен обл управител Ама щяли да го назначът Е когато дойде заповедтта тогава да се пъчи но сега това е ГьОНСУРАТЛЪК Е то бива безсрамие но нека се поучи малко на ЕТИКА

Анонимен
Анонимен
06.05.2017 20:29 20:29

Бравус на Дяльчо дурамажията,мног е праф,тва е пезефенлък…

schdhxdvbvbnggvgvhgbbgvhcvbvbcgvvbv
schdhxdvbvbnggvgvhgbbgvhcvbvbcgvvbv
06.05.2017 20:32 20:32

kgvjcjbhgvhyffyghbnjugyjnknjjbhcf

Анонимен
Анонимен
07.05.2017 13:15 13:15

Абе тоя бившия областен защо е изкипрен там, и депутат не е и областен не е, като какъв се е измъдрил най-отпред? Наглец

Back to top button