Регион

Дъжд с градушка на борбите в Караманци

Дъжд с градушка се изсипа на народните борби в минералбанското село Караманци, изпратиха снимка читатели на Haskovo.info. Припомняме, че общия награден фонд на състезанията за празника е 15 000 лв.

По-рано през деня председателят на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на възпоменателния събор в местността „Кабаач” край селото, където се отбелязва 33-та годишнина от началото на съпротивата срещу т. нар възродителен процес.

На сцената бяха поканени и участниците в съпротивата Халибрям Гювен, Феим Кахраман, Хасан Фахри и Нури Фахри, Ремзи Идриз, Фахрие Ибрям, Ерол Аптула – син на покойния Абдуллах Ибрям.

„Ние сме дали много на тази земя, много сме дали за нашата държава и много ще дадем. Защото нашата сила извира от нашата земя, от нашето единство, от нашата заедност”, заяви Мустафа Карадайъ.

Караманци

На събора присъстваха зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов, Филиз Хюсменова и Хасан Азис, Нигяр Джафер – зам.-председател на НС, Йордан Цонев – член на ЦОБ и народен представител от Хасково, Илхан Кючюк-председател на Младежко ДПС и евродепутат, Неджми Али – евродепутат, членовете на ЦОБ Камен Костадонов и Ердинч Хайрула, народните представители Халил Летифов, Хамид Хамид, Велислава Кръстева, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Джейхан Ибрямов, Мюмюн Искендер – кмет на община Минерални бани, Ерджан Юсуф – областен председател на ДПС Хасково, Гюнер Четин – координатор на ДПС Тракия Турция, общинския председател на ДПС Минерални бани Екрем Юзеир, кметове на съседни общини и на общини в Кърджали, партийни председатели, ръководството на Младежко ДПС, гости от страната и чужбина.

Караманци

През седмицата споразумение за побратимяване подписаха общините Минерални бани и Бююккаръщъран от Турция. Община Бююккаръщъран е съставна част от област Къркларели.

Споразумението за побратимяване има за цел да направи всичко необходимо за сближаването и сътрудничеството на хората от двете общини. То ще се изразява в сферите на гражданското общество – икономика, култура, образование, спорт, здраве и екология.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
yumer ot dost
yumer ot dost
08.05.2017 7:58 7:58

ataman kide e

Анонимен
Анонимен
08.05.2017 8:09 8:09

а къде е градушката

Хитлер
Хитлер
08.05.2017 13:14 13:14

Толкова мърша на едно място не бях виждал.

Анонимен
Анонимен
08.05.2017 17:12 17:12
Отговор до  Хитлер

PO mırşa ot tebe imali (nyama)

Back to top button