Регион

КАТ с три операции срещу високата скорост

От днес до 14 май ще се проведе Четвъртата глобална седмица на Организацията на обединените нации за пътна безопасност. Тази година тя преминава под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“ и е с акцент върху намаляване на скоростта в населените места, съобщават от МВР.

В опит за пореден път да въздейства върху високите скорости по българските пътища, „Пътна полиция“ планира да ограничи движението с „пълна газ“ чрез три специализирани полицейски операции.

При първата е предвидено автопатрули да следят за скоростта в районите на учебните заведения в пикови часове преди започване и при приключване на учебните занятия.

При втората екипи на „Пътна полиция“ ще се разположат в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

При третата ще се обърне внимание на малките населени места, където скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили. И в трите операции ще се използват всички налични мобилни и стационарни камери.

Началото на Глобалната седмица за пътна безопасност съвпада и с последния от поредицата почивни дни в началото на месец май, което предполага засилен трафик по пътищата на страната от малките населени места към градовете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button