Хасково

НАП разпродава бусове и имоти на длъжници от Хасковско

Товарни автомобили на изгодни цени продава тази седмица офисът на НАП в Хасково. Става дума за бусове, предимно марки „Peugeot Partner“ и „Peugeot Boxer“ с година на производство от 2000-та до 2007-ма.

Най-евтиният от тях е „Peugeot Partner“ от 2001 г. с мощност 53 kW, който е оценен на 2 250 лв. Най-скъпият пък е камион, марката е „Mercedes Atego“ и въпреки възрастта си – от 1998 г., е в добро състояние, а капацитетът му е 112 kW. Всички автомобили се съхраняват на адрес в Хасково и могат да бъдат огледани след уговорка с публичния изпълнител, който води продажбите им, до 12 май включително.

Повече за техническите характеристики на превозните средства, както и сроковете за внасяне на депозит за участие в търговете и подаване на ценови предложения са публикувани в електронната страница на НАП на е-адрес: www.nap.bg в рубриката „Продажби“.

Пак там е достъпна информация за недвижимите имоти в курортното населено място Равда, чиито огледи стартират днес – от 9 май и продължават до средата на месеца. Единият обект е магазин, оценен на 48 800 лв. и с площ 56 квадрата. Другият имот е предназначен за кафене, голям е 218 квадратни метра и наддаването за него стартира от 62 000 лв.

С приходите от продажбите частично или напълно ще бъдат погасени неплатени в срок данъчни и осигурителни задължения на досегашните собственици на активите, обясняват от НАП.

От Агенцията напомнят, че продажбата на актив е крайна мярка, прилагана за принудително събиране на неплатени данъчни и осигурителни задължения към бюджета. От офиса в Хасково препоръчват при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button