Любопитно

22 дипломи и много подаръци за хор „Орфей“ от София

С 22 дипломи за отличното си представяне и много подаръци се завърнаха певците от детски хор „Орфей“ след участието си в 9 международен детски фестивал за църковнославянски песнопения и духовни песни „О санна във висините!“.

Хоровият празник се проведе в София и се организира от фондация „Дарби“ и храм „Св. Параскева“ със съдействието на МОН и НДД и в него участваха над 600 деца от различни певчески формации.

Хор

Хасковските певци са сред редовните гости на фестивала и са част от представителния панел на събитието заедно с камерна формация „Гласовете на Орфей“, хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“, хорът на НГДЕК и детски хор „Бодра смяна“. Орфейци се представиха с творби от Добри Христов, Жана Белева, Хайгашод Агасян, протойерей Кирил Попов и аноним от старобългарската църковна школа.

Незабравими творчески емоции изпитаха децата и при участието си в творческото ателие с Венеция Караманова – диригент на детския радиохор. Творбите, които бяха разучени в раборилницата прозвучаха под купола на Ларгото и в църквата „Света Неделя“ на съвместен заключителен концерт.

Орфейци получиха покана за участие в десетото юбилейно издание на „О санна във висините“ догодина.

Сега певците продължават с подготовката си за празничния концерт за 24 май и за творческото ателие с проф. Д-р Мадлен Бъчварова – завеждащ музикалния департамент и директор на хоровата прграма на Хановер колидж в САЩ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button