Правителството отпусна 2 млн. лв. за нови сондажи в Хасково

Хасково

Правителството отпусна 2 млн. лв. за нови сондажи за питейна вода в Хасково. Това стана на днешното заседание на Министерски съвет, а новината пред журналистите съобщи депутатът Делян Добрев.

Сондажите ще бъдат 8 и те ще компенсират спрените 12 сондажа, в които беше открито повишено съдържание на уран. Старите са били с дебит 140 литра в секунда и сега новите ще трябва да компенсират това количество.

Добрев благодари на кабинета и премиера Бойко Борисов, че още на първото правителствено заседание са взели мерки за решаване на проблема с водата на Хасково.

Haskovo.info припомня, че Делян Добрев поиска 2 млн. лв. още при заработването на парламента по време на служебното правителство.

Сега очакванията са да бъде подписано споразумение с МРРБ и до седмица да започнат процедурите и подготовката за фактическата работа по изграждането на новите сондажи и водопроводи.

8 коментара

  • БРАВО! ЗНАЧИ НЯМА ДА ИМАМЕ РЕЖИМ НА ВОДАТА В ХАСКОВО, ЗАЩОТО ДЕЛЯН ДОБРЕВ КАЗА, ЧЕ ЗА 2 МЕСЕЦА НЕЩАТА МОГАТ ДА БЪДАТ РЕШЕНИ, АКО СЕ ОТПУСНАТ ПАРИТЕ. И СТИГА С ТАЯ ВОДА, КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПИЕ, А И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОТВИ С НЕЯ. НИЕ НЕ СМЕ МИЛИОНЕРИ. БЕЗ ВОДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ, ЗАТОВА ТОВА ТРЯБВА ДА Е ПЪРВА ГРИЖА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.

  • 3/4-ти от парите ще бъдат „усвоени“,а след това очаквайте да се случи дълго исканото от ВиК увеличение на водата с 30% и да плащаме по 4лв. за кубик. Целия цирк с урана е точно заради това, за да имат основание да поискат поскъпване, след това пак ще си го гълтаме урана защото винаги си го е имало, ама няма никой да ни каже!

  • Да ни информирате кой ще отговаря за сондажите, колко ще струват отделните дейности, дали ще има външни фирми, кои ще са те

  • Още на първо четене за 8 сондажа единият милион се заделя партиино,и по най скъпата технология за тези сондажи цената не би надхвърлила половин милион.

  • сондажите на кое място ще бъдат правени. Кой е купил мястото. Много е интересно и любопитно, разбира се

  • за толкова пари целия регион ще надупчат и пак ще останат пари, само за справка за 10 000 четири етажна коперация с 10 апартамента се захранва при това освен сондажа има и помпи, хидрофор, и пречистващи филтри активни и механични и не плащаш 3 лв

  • За да се направи нов сондаж се търси добър дамар(водоносен слой) който ползват сега действащите сондажи пробиват новия сондаж и какво се получава водата пак с уран щото ползва същия замърсен дамар,а парите се усвояват.Пробиват на друг водоносен слой но в последствие се оказва че дебита е слаб или пък водата е с голямо съдържание на варовик както е навсякъде в Хасково тъй като е било дъно на море.А защо не хванат водата на тепавицата която извира с голям дебит и отива в дерето и е на висока точка в края на града .

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.