Хасково

Кандидат-гимназисти пробват кулинарни умения в „Александър Паскалев“

Кандидат-гимназисти от 9 училища в Хасково и общината посетиха Гимназията по туризъм в Дните на отворени врати.

Всички те бяха приветствани от директора на ПГТ „Александър Паскалев“ Пенка Георгиева. В импровизирани офиси гимназисти представиха основни акценти от практическото обучение по предлаганите специалности.

Тоха

Пред гостите бяха презентирани специалностите, по които гимназията ще приема кандидати. След седми клас тази година училището предлага наложилите се вече специалности „Кетъринг“, “Организация на хотелиерството“, „Организация на туризма и свободното време“.

Новите специалности с прием след седми клас за тази година са „Бизнес-администрация“ и „Екскурзоводско обслужване“. За завършилите осми клас предложените специалности са „Производство на кулинарни изделия и напитки“ – професия „Готвач“ и „Производство на сладкарски изделия“ – професия „Хлебар – сладкар“.

Тоха

В учебния ресторант ученици демонстрираха кулинарни умения, приготвяха безалкохолни коктейли тип смути и фламбираха палачинки. Гостуващите деца имаха възможност да се включат в декориране на дребни сладки и меденки и в приготвянето на коктейлни хапки.

Опит споделиха ученици на ПГТ с отличия в регионални и национални състезания по професии и участници в клубове към училището. Бъдещите гимназисти разговаряха и с възпитаници на Гимназията по туризъм, участвали в международни практики през тази и миналата година.

Тоха

Ученици, завърнали се само пред дни от Испания, споделиха че са останали впечатлени от доброто отношение към тях и се похвалиха с придобитите нови професионални умения по време на двуседмичната практика. Разказаха за преживените емоции, за новите приятелства и посетените забележителности в Малага и Севиля.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button