Регион

Министър Вълчев награди директора на училището в Иваново

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отличи четирима директори на училища с високи резултати в професионалната дейност и принос към образованието с традиционните награди на името на Свети Иван Рилски. Както всяка година, отличията бяха връчени в Рилския манастир на 11 май, когато се отбелязва деня на светите братя Кирил и Методий.

С грамота, икона на Свети Иван Рилски и парична награда от 1000 лева бяха отличени Адриян Христов, директор на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ в харманлийското село Иваново, Йорданка Чавдарова, директор на езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали, Славейка Иванова, директор на Националната търговска гимназия в Пловдив и Диана Димитрова, директор на ОУ „Стою Шишков“ – с. Търън, Смолянско.

Иваново

Преди тържеството бе отслужен молебен от игумена на манастира епископ Евлогий, който освети иконите.

Министър Вълчев изтъкна приноса на всеки от наградените директори за развитието на тяхното училище и приноса им за обучението на учители.

Иваново

Адриян Христов има заслуга за интеграцията на деца от различни етноси, а от 2016 г. и на деца от Сирия. В неговото училище през всяко голямо междучасие всички ученици играят български хора под мотото „Танцът обединява“. През 2016 г. клубът към училището „Фолклорът на етносите“ заема първо и второ място в международния конкурс „Вълшебен свят“. Системната и целенасочена работа на учителите води до повишаване на резултатите на децата от националното външно оценяване.

Както всяка година, така и днес Министерството на образованието и науката подпомогна светата обител. Министърът подари компютър на Рилския манастир.

Иваново

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button