Хасково

Гимназиите представиха нови и атрактивни специалности в Хасково

Гимназии и средни училища от Хасково и съседни общини представиха новите си и атрактивни специалности на две инициативи в областния град.

По обяд училищата и детските градини демонстрираха наученото от своите таланти в рамките на изложението „Образованието на открито“ в центъра. Там имаше и дървена къщичка на Центъра за професионално образование.

Училища

След това всички гимназии се представиха в традиционната Панорама на средното образование в Младежкия център.

От Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ например имат прием в атрактивната паралелка „Икономист-информатик“ след 7 и след 8 клас. Паралелките след седми клас са общо 5, а тези след осми – две.

Училища

От Професионалната гимназия по селско стопанство и транспорт „Никола Вапцаров“ посочиха, че най-атрактивна е „Автомобилна мехатроника“ след 7 клас. В Механизация на селското стопанство всички завършили получават безплатни шофьорски книжки и право да управляват селскостопанска техника. Гимназията приема в три паралелки след 7 клас и в две след 8 клас.

Училища

От ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ акцентираха върху приложното програмиране с интензивно изучаване на английски език след 7 клас.

С привилегия за влизане в НСА за треньори и учители пък се похвалиха от Спортното училище „Стефан Караджа“. Освен всичките си атрактивни специалности и професии от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ наблегнаха на тази за Екскурзовод.

Училища

От ПГДС „Цар Иван Асен втори“ се похвалиха с прием в две паралелки след 8 клас и четири след 7 клас. Сред тях са системно програмиране, мебелист, строителство и архитектура, брокерство, озеленяване и парково строителство.

Училища

От минералбанското СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ се похвалиха с професионалното си направление „Терапия и рехабилитация“ и специалност „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове (СПА)“. От хасковската ПГЛП „Райна Княгиня“ се представиха с красиво модно ревю и аткрактивен танц.

Училища

Откриването на панорамата бе с колоритен концерт, в който се прадставиха талантите на всички училища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button