Любопитно

И най-малките читатели в библиотечната седмица на читалище „Яворов“

За шести пореден път библиотеката при хасковското читалище „Пейо Яворов-1982“ се включи в Националната библиотечна седмица.

Събитията, които бяха организирани от читалищната библиотека бяха насочени преди всичко към малките читатели. На 9 май стартира акцията „Дари книга на своята любима библиотека“, която ще продължи до края на месец май. Открита беше изложба от нови детски книги, която читатели на библиотеката разгледаха с интерес.

Читалище

В детското утро „Книжно царство, мъдро господарство“, което се проведе на но 10 май взеха участие ученици от първи клас при ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Те разгледаха изложбата от нова детска литература и фонда на библиотеката, участваха във викторина, разучиха правилата за опазване на взетите от библиотеката книги. Дванадесет ученици станаха читатели на библиотеката.

Читалище

На 12 май влезе в ролята на библиотекар за един ден ученичката от 6 клас Йоана Зайчева, която с много желание обслужваше малките читатели.

Читалище

Читатели на библиотеката от втори клас при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” проведоха състезание за най добър четец на непознат текст, награди получиха от секретаря на читалището Росица Димова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button